Ünnepnap a mai, hiszen a top bajnokságok közül utoljára a Premier League is folytatódik (természetesen zártkapuk mögött), ráadásul egy Manchester City – Arsenal rangadót szurkolhatunk végig. Sőt mi több, fogadhatunk is rá!

Manchester City

A Manchester City 25 pontos hátrányban van a listavezető Liverpoollal szemben. Ugyan matematikailag még nem bajnok Klopp együttese, de nem kérdés, hogy ezt a Premier League szezont a “Vörösök” nyerték meg. Pep Guardiola csapata, ha esetleg ma vereséget szenved, akkor lehetőséget biztosít a Liverpoolnak arra, hogy a hétvégén az Everton elleni városi rangadón tegyenek pontot a nyitott (?) kérdések végére.

A Manchester City a kényszerszünet előtt közvetlenül éppen egy Manchester United ellen elbukott városi rangadón volt túl. Viszont nagyon fontos 2-1-es győzelmet arattak idegenben a Real Madrid felett a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán. A City odahaza – tőle szokatlan módon – csak kilenc győzelmet ért el a bajnokságban, emellett két döntetlen és két vereség áll Pep Guardiola együttesének neve mellett. A csapatból mindenki egészséges, így többek között Agüero is, aki jelenleg 16 találattal harmadik helyen áll az angol pontvadászat góllövőlistáján.

Arsenal

Az Arsenal jelenleg csak kilencedik helyet foglalja el a Premier League-ben. A kényszerszünet előtt éppen egy három meccses győzelmi sorozatban voltak Artetáék, amellyel még életben tartották az esélyt arra, hogy a következő idényben valamelyik nemzetközi kupában indulhassanak. A bajnokságban egyébként utoljára tavaly decemberben kaptak ki, amikor odahaza a Chelsea győzte le őket. Az Európa Ligából viszont kizúgtak az Olimpiakosszal szemben.

Idegenben borzalmasan teljesítenek az “Ágyúsok”: ebben az idényben csak két győzelmük és három vereségük van. Továbbá nyolcszor játszottak döntetlent, amellyel ebben a mutatóban a legrosszabbak minden PL csapatot tekintve. Mikel Arteta a mai meccsen nem számíthat Chambers és Torreira játékára, viszont egészséges a csapat házi gólkirálya, Aubameyang, aki eddig 17 gólt rámolt be az ellenfeleknek. Az már más kérdés, hogy vajon mennyire lesz motivált a gaboni, ugyanis az utóbbi hetekben arról cikkeztek, hogy nem akarja meghosszabbítani a jövőre lejáró szerződését.

Manchester City – Arsenal

A Manchester City és az Arsenal ebben a szezonban találkozott már egymással, akkor Londonban csúnya vereséget szenvedtek az “Ágyúsok”. A City már az első félidőben beállította a 3-0-ás végeredményt. Akkor egy bizonyos Mikel Arteta még Pep Guardiola mellett ült a kispadon, a mai napon viszont mentor és tanítvány fog egymással összecsapni. Nagy kérdés, hogy Arteta mennyire tudja a csapatát az általa piszkosul jól ismert Guardiola-féle taktikára felkészíteni.

A City a legutóbbi hat Arsenal elleni tétmeccsét megnyerte. A csapatból mindenki egészséges, sokkal jobb játékerőt képviselnek Guardioláék, így mi arra számítunk, hogy ma meglesz a hetedik győzelmük az “Ágyúsokkal” szemben. Ha csak a bajnoki meccseket nézzük, akkor az utóbbi hét meccsen legalább az Arsenal betalált a Citynek, így erre alapozva mi a kölcsönös gólváltásra is fogadunk.

Meccs: Manchester City – Arsenal, Premier League, szerda 21:15

Tipp 1: Manchester City győz. Odds: 1,40

Tipp 2: Mindkét csapat szerez gólt. Igen. Odds: 1,60