Szerdán több találkozó is jön az angol FA Kupában, mi most a nyolcaddöntők közül a Tottenham – Norwich összecsapást szemeltük ki magunknak.

Tottenham

A Spurs a hétvégén hazai pályán 3-2-re kikapott a Wolves együttesétől, ami azt jelenti Mourinho gárdájának, hogy visszacsúsztak a tabellán a 7. pozícióba. A negyedik, BL indulást jelentő hely 5 pontra van tőlük. Ezzel a vereséggel immáron 3 mérkőzést veszített sorozatban a Tottenham. A csapat háza táján továbbra is a “szokásos” állapotok uralkodnak: Kane, Lloris, Sissoko, Szon sérültek, valamint Lamela játéka is kérdéses.

Nem túl jó előjelek ezek a londoniakra nézve, hiszen jövő héten Lipcsében kellene javítaniuk a Bajnokok Ligájában. Mint tudjuk, a Spurs hazai pályán 1-0-ás vereséget szenvedett Gulácsi csapatától. Ami az FA Kupát illeti, Mourinho csapatának nem volt eddig sima az útja. Mind a 64, mind a legjobb 32 között hazai pályán, megismételt mérkőzésen tudták kiharcolni a továbbjutást. Sorban: a Middlesbrough-val idegenben 1-1, majd otthon 2-1, aztán szintén egy idegenbeli 1-1 a Southampton együttesével, majd otthon jött az ismétlés és a 3-2-es győzelem.

Norwich

A Norwich meglepetésre pénteken legyőzte hazai pályán a Leicester együttesét, ezzel talán egy nagy menetelésbe fog kezdeni Farke együttese. De még mindig 6 pontra vannak a bent maradástól, tehát piszkosul nehéz dolguk lesz a szezon hátralévő részében. A Tottenhammel ellentétben a Norwichnak egyszerűbb útja volt a kupában. A legjobb 64 között idegenben gyűrték le a Preston csapatát, majd a legjobb 32 között szintén idegenben diadalmaskodtak a Burnley vendégeként.

A Premier League idei szezonjában a két együttes lejátszotta már oda-visszavágós meccseit. Idegenben a Tottenham 2-2-re volt képes a “Kanárikkal” szemben, míg hazai pályán egy 79. percben szerzett Szon góllal tudtak győzni (a meccs végeredménye 2-1 lett). Ennek a szerdai találkozónak a kérdése, hogy melyik együttesnek fontosabb a kupa? A Norwichnak, amegy gárdának sokkal jövedelmezőbb lenne bent maradni a Premier League-ben, mint megnyerni a hazai kupát, vagy a Tottenhamnek, akik egy esetleges BL búcsúval még megmenthetik a szezont, ha jól szerepelnek az FA Kupában? Azt hiszem a válasz a Spurs oldalán keresendő, így mi arra számítunk, hogy Mourinho győzelmet fog elvárni csapatától, nem fog tartalékolni.

Meccs: Tottenham – Norwich, szerda 20:45

Tipp: Tottenham nyer. Odds: 1,64