A Premier League 36. fordulójában Arsenal – Liverpool rangadót rendeznek, mi pedig megmondjuk, hogy mire lesz érdemes ma fogadni.

Arsenal

Az Arsenalnak egyre kevesebb az esélye arra, hogy a következő idényben az Európa Ligában induljon. Az “Ágyúsok” jelenleg csak kilencedikek a tabellán és öt pontra van tőlük a hatodik Wolves együttese, amely csapat EL-selejtezős helyen tanyázik. Gyakorlatilag Arteta gárdájának minden meccset nyernie kellene és közben szurkolnia, hogy a “riválisok” pontot veszítsenek. Illetve még egy utolsó esély lehet az FA Kupa győzelem, de ott a hétvégén a Manchester City vár majd Lacazettékre.

Az Arsenal odahaza ebben az idényben eddig 30 pontot szerzett, ezt nyolc győzelemmel és hat döntetlennel érték el. Közben pedig csupán három alkalommal szenvedtek vereséget. Decemberben egymás után a Brighton, a Chelsea és a Manchester City távozott három ponttal tőlük. A kényszerszünet óta nyolc tétmeccset játszott a londoni együttes, ebből csak négyet tudott megnyerni, háromszor kikaptak, míg egyszer remiztek.

Artetának rengeteg sérültje van: Leno, Chambers, Pablo Mari és Martinelli sem bevethető. Mellettük úgy néz ki, hogy Özil és Guendouzi sem fognak pályára lépni, akikkel kapcsolatban azt lehet olvasni, hogy távoznak a szezon végén.

Liverpool

A Liverpoollal kapcsolatosan mi is többször megjegyeztük, hogy nem érdemtelenül nyerték meg a Premier League-et. Klopp együttese végig magabiztosan teljesített, csupán kétszer kaptak ki a teljes szezonban. Érdekesség, hogy ez mind a kétszer idegenben fordult elő a “Vörösökkel”. Még a kényszerszünet előtt a Watford intézte el őket sima 3-0-val, pár hete pedig a Manchester City simázta a bajnokot 4-0-ra.

A kényszerszünet óta a Liverpool hat meccset játszott. Ebből hármat tudott megnyerni, míg egyszer kikaptak (az említett 4-0-ás zakó a City-vel szemben) és kétszer remiztek. Idegenben a Brightont tudták legyőzni 3-1 arányban legutoljára. Klopp a mai napon csak Matip és Henderson játékára nem számíthat, mindenki más egészséges a keretben.

Arsenal – Liverpool

Az Arsenal és a Liverpool lejátszotta már bajnoki “odavágóját”. Akkor a “Vörösök” odahaza 3-1-re nyertek az “Ágyúsokkal” szemben. Szalah ezen a meccsen két gólt is szerzett. Az idényben még egy alkalommal találkoztak, még pedig a Liga Kupa nyolcaddöntőjében, ahol egy egészen elképesztő 5-5-ös (!) meccsen büntetőkkel a Liverpool jutott tovább.

Mire fogadjunk? Ha megnézzük azt a tényt, hogy az Arsenalnak a hétvégi Manchester City elleni meccs sokkal fontosabb lesz, akkor elképzelhető, hogy Arteta pihentetni fog pár kulcsjátékost. Kloppnak semmi oka arra, hogy ne a legerősebb kezdőjét küldje ki a pályára, hiszen már csak pár meccsük van a hátra a szezonból. A legutóbbi 10 gólos összecsapásra kevés esélyt látunk, de a vendég győzelem nálunk egyértelműen bejátszandó.

Meccs: Arsenal – Liverpool, Premier League, szerda 21:15

Tipp: 1X2. Liverpool. Odds: 1,93