Az FA Kupában a hétvégén elődöntőket rendeznek, a mai napon az Arsenal – Manchester City rangadóról értekezünk.

Arsenal

Az Arsenal a bajnokságban most már csak a csodában bízhat, hogy összejön nekik az Európa Liga indulást érő hely. Egyetlen lehetősége maradt az “Ágyúsoknak”, meg kellene nyerni az FA Kupát és akkor indulhatnak a következő idényben Európa második számú kupasorozatában. Ehhez viszont most a Manchester City testén át vezet az út. Mikel Arteta csapata a 64 között kapcsolódótt be a küzdelmekbe és rögtön a Leedset verték el idegenben. A következő fordulóban a Bournemouth, ezt követően a Portsmouth volt az áldozatuk. A negyeddöntőben pedig – szintén idegenben – a Sheffield Utd.-et győzték le 2-1-re, így kerültek az elődöntőbe.

A kényszerszünet óta az Arsenal kilenc tétmeccset játszott, amelyből ötöt tudott megnyerni. Ezen győzelmek közé tartozik többek között az említett Sheffield Utd. elleni FA Kupa siker, valamint a pár nappal ezelőtti Liverpool elleni bajnoki győzelem is. A bajnok elleni összecsapáson Arteta több játékosát is pihentette, mégis összejött az “Ágyúsoknak” a győzelem. Lehet, hogy a mai City elleni meccsre kitart a lendület? Az biztos, hogy Arteta nem számolhat Martinelli, Chambers, Leno és Marí játékával sem. Elől viszont visszatér a kezdőbe Pierre-Emerick Aubameyang.

Manchester City

A Manchester City idei szezonja eddig felemásra sikeredett. A bajnokságban meglepő vereségeket szenvedtek, aminek köszönhetően csak a második helyre fognak tudni beérni. Viszont idén talán a Bajnokok Ligájában dobbanthatnak egy nagyot, ugyanis az augusztusi folytatást jó pozícióból várják a Real Madriddal szemben. Ami az FA Kupát illeti: a “Kékek” a 64 között hazai pályán a Port Vale-t győzték le 4-1-re, majd a következő fordulóban a Fulham volt az áldozatuk (4-0). A nyolcaddöntőben némi meglepetésre csak nagy nehezen győzték le a Sheffield Wed. gárdáját (1-0), a negyeddöntőben viszont a Newcastle otthonában harcolták ki a továbbjutást.

A kényszerszünet óta Guardiola csapata kilenc tétmeccset játszott, amelyből csak kettőt bukott el, az összes többit meg tudta nyerni. Többek között például a mostani ellenfelüket, az Arsenalt is legyőzték, de a bajnok Liverpoolnak is szórtak egy négyest. A legutóbbi – igazából már tét nélküli – bajnoki fordulón a Bournemouth ellen nehezen jött össze a hazai siker. A spanyol szakvezető csak Agüero játékára nem számíthat, mindenki más egészséges, így várhatóan a legerősebb kezdő 11-et küldi ki a pályára.

Arsenal – Manchester City

Arsenal – Manchester City meccset ebben a szezonban már kétszer is láthattunk. Mind a két összecsapáson 3-0-ás City siker született, ráadásul a londoni meccsükön a “Kékek” már az első félidőben beállították a végeredményt, esélyt sem hagyva az Arsenalnak.

Mire fogadjunk? A Manchester City szeretne címet védeni, hiszen trófea nélkül nem zárhatja a szezont Guardiola, míg az Arsenal a nemzetközi kupaindulásért küzd. A City legutóbbi hat tétmeccsét megnyerte az Arsenal ellen, ráadásul ezeken az összecsapásokon csak egy gólt kapott. Nálunk nem kérdés, hogy a “Kékek” az esélyesebbek, de azért az Arsenalnak egy gólt megelőlegezünk.

Meccs: Arsenal – Manchester City, FA Kupa, szombat 20:45

Tipp 1: 1X2. Manchester City. Odds: 1,35

Tipp 2: Mindkét csapat szerez gólt. Igen. Odds: 1,72

Tipp 3: 1X2 + Mindkét csapat szerez gólt. Vendég és igen. Odds: 2,44