Az elődöntő fázisába lépett a PDC Home Tour sorozata, jönnek a második csoport meccsei. Joe Cullen és Nathan Aspinall  a két továbbjutónk.

A lebonyolítás úgy néz ki, hogy az elődöntőbe jutott nyolc játékost két darab, négyfős csoportba osztották. Innen az első két dartsos fog majd a végső, szintén négy főből álló csoportba kerülni, ahol a csoportgyőztes lesz a Home Tour bajnoka. Ahogy az előző meccseken, most is hat nyert legig mennek a találkozók.

Az elődöntő második csoportjában a következő négy játékossal találkozunk:

  • Rob Cross
  • Joe Cullen
  • Nathan Aspinall
  • Jonny Clayton

Rob Cross – Joe Cullen

Meglepő, hogy Rob Cross nevét az elődöntőbe jutó játékosok között láthatjuk. Már a Home Tour első fordulóját is a leggyengébb teljesítménnyel abszolválta és most a második kanyarban is övé a legalacsonyabb napi átlag. Tegyük hozzá, hogy az ötödik csoportot két győzelemmel kezdte (legyőzve az esélyesebbnek tartott Ryan Searlet), így az utolsó meccsén belefért neki egy szoros vereség is. A csoportot végül 85,08-as átlaggal zárta és csak öt darab 180-as dobása volt. 2018 világbajnoka eddig csak egy vereséget számlál a Home Tour-on, de nagyon fel kell kötnie azt a bizonyosat, ha most az elődöntőből is szeretne továbblépni.

A világranglista 16. helyén álló Joe Cullen nyerte a Home Tour play-off szakaszának hatodik csoportját. A kanadai Jeff Smith-hez hasonlóan a “Rocksztár” is megnyerte az első két mérkőzését, így következhetett a döntő összecsapás a játéknap végén. Mint ismert, Cullen nyerte a csörtét. A csoportot 94,87-es átlaggal zárta, összesen öt darab 180-at dobott, de amit mindenképpen emeljünk ki az angollal kapcsolatban, az a kiszállózása. Parádésan jöttek Cullennek a duplák, megoldott többek között egy bravúros 136-ot is.

Az elődöntő fázisába lépett a PDC Home Tour sorozata, jönnek a második csoport meccsei. Joe Cullen és Nathan Aspinall  a két továbbjutónk.
Joe Cullen örülhet majd a Cross felett aratott győzelmének. Kép forrása: PDC

Tipp: Rob Crosst esélyesebbnek tartják a bukik Cullennel szemben, mi viszont ezzel nem értünk egyet. A “Rocksztár” nálunk a csoport második helyén fog továbbjutni.

Ha Cullen elveri Crosst, akkor egy szép 2,50-es szorzót foghatunk vele.

Nathan Aspinall – Jonny Clayton

Nathan Aspinall nem hagyott nyitott kérdést, nagyon magabiztosan nyerte meg a play-off hetedik csoportját. De Sousához hasonlóan “The Asp” is behúzta az első két meccsét, így a csoportgyőzelemről a nap utolsó meccse döntött. Mint tudjuk, ezt az összecsapást a világranglista hetedik helyén álló angol nyerte meg, köszönhetően többek között egy 14 és egy 13 nyilas körének. A játéknapot 89,41-es átlaggal zárta, összességében hat darab 180-at dobott. Ennél csak jobb teljesítményre képes Aspinall, így a továbbiakban építhetünk a sikereire.

A walesi Jonny Clayton jutott be utolsóként a Home Tour elődöntőjébe. A játéknapot 99,09-es átlaggal zárta, ami a legjobbnak számít az elődöntőbe került játékosok között. Tegyük hozzá, hogy összesen nyolc darab 180-as dobása volt, valamint megoldott egy 121-es kiszállót is. A legnehezebb találkozója talán a német Max Hopp elleni összecsapása volt, de magabiztosan hozta a duplákat Clayton, így a végén 6-4 arányban győzni tudott. A walesi – Gary Andersonnal egyetemben – az egyetlen olyan játékos az elődöntőbe kerültek között, aki mind a hat eddigi online mérkőzését meg tudta nyerni.

Tipp: hiába Clayton eddigi jó szereplése, ez a mai napon Aspinallal szemben kevés lesz. “The Asp” nálunk ráadásul az első helyen lép tovább a döntőbe.

Aspinall Clayton felett aratott sikerét 1,50-es oddson tehetjük meg.

Ezt várjuk a PDC Home Tour elődöntőjének második csoportjában:

Rob Cross - Joe Cullen: Cullen győz
Nathan Aspinall - Jonny Clayton: Aspinall győz
Joe Cullen - Jonny Clayton: Cullen győz
Rob Cross - Nathan Aspinall: Aspinall győz
Nathan Aspinall - Joe Cullen: Aspinall győz
Jonny Clayton - Rob Cross: Clayton győz