A Serie A 33. fordulójában az Atalanta – Brescia meccsen a hazaiak újabb lépést tehetnek az ezüstérem felé, míg a Brescia lemondhat az élvonalbeli tagságáról.

Atalanta

Ha van Európában bombaformában lévő együttes, akkor az az Atalanta. Gasperini alakulata egészen szenzációs formát mutat az utóbbi időben, de a teljes idény előtt kalapot kell előttük emelnünk. Amellett, hogy ott lesznek a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, a bajnokságban jelenleg a harmadik helyen állnak és csak egy pontra van tőlük a második Lazio. Otthon nagyon erős a csapat, tíz meccset nyertek, kétszer ikszeltek és négyszer kapituláltak a bajnokságban. A legtöbb gólt eddig ők szerezték hazai pályán az összes Serie A csapatot tekintve. Írd és mondd 44-szer zörgették a vendégek hálóját.

A koronavírus hozta kényszerszünet óta az Atalanta hét meccset játszott, amelyből hatot meg is tudott nyerni. Egyetlen döntetlenjük van, de ez is felér egy győzelemmel, ugyanis a Juventus otthonában végeztek 2-2-re. Az már más kérdés, hogy a Juve csak az utolsó pillanatokban tudott büntetőből egyenlíteni, tehát akár a győzelem is meglehetett volna Gasperini együttesének. A csapat utoljára januárban kapott ki, azóta minden tétmeccsen veretlenek. Az utolsó hét meccsükön átlagban 2,4 gólt szereztek.

Brescia

A Brescia jelenleg csak 19. a tabellán és csak egy isteni csoda segíthet rajtuk, hogy bent maradjanak az élvonalban. Nyolc pontra van tőlük a Lecce és nem hisszük, hogy pont ma az Atalanta otthonában szereznének három pontot. Idegenben eddig amúgy is csak háromszor győztek, kétszer remiztek, míg 11 alkalommal szenvedtek vereséget az aktuális ellenfelükkel szemben.

A kényszerszünet óta hat meccsen léptek pályára, amelyből csak egyet tudtak megnyerni. Egyedül a Veronát sikerült legyőzniük hazai pályán, emellett két döntetlen és három vereség a csapat mérlege. Ez így nagyon sovány teljesítmény, ráadásul az Inter egy hatossal “kínálta meg” őket idegenben nem olyan régen.

Atalanta – Brescia

Az Atalanta és a Brescia lejátszotta már egymás elleni bajnoki “odavágóját”. Azon a meccsen az Atalanta hozta a formáját és 3-0-val távozott a Stadio Mario Rigamontiból. A két csapat formáját és eddigi teljesítményét elnézve nem kérdés, hogy ki a mai meccs esélyese. A “sima” 1X2 nem sokat fizet, ezért hendizünk és abban bízunk, hogy az Atalanta mészárlást tart a mai napon.

Meccs: Atalanta – Brescia, Serie A, kedd 21:45

Tipp 1: Hendikep 0:2. Atalanta. Odds: 2,10

Tipp 2: Hazai csapat – gólszám 3,5. Több, mint 3,5. Odds: 2,24