Két bombaformában lévő együttes csap ma össze a Serie A 27. fordulójában. Jön az Atalanta – Lazio összecsapás, mi pedig kiderítjük, hogy kire vagy mire érdemes ma fogadni.

Atalanta

Az Atalanta története egyik legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy a kényszerszünet előtt oda-vissza legyőzte a Valencia együttesét, ezzel pedig bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. Minden sorozatot figyelembe véve Gasperini alakulata nyolc tétmeccs óta veretlen, ráadásul ezen meccsek közül hetet meg is tudtak nyerni, átlagban három gólt szerezve! Az olasz pontvadászatban jelenleg negyedik, BL-indulást érő helyen tanyázik az együttes, összesen 75 gólt rúgtak már az idén, ami természetesen a legjobb mutató az idei Seria A-ban. Tegyük azt is hozzá gyorsan, hogy emellett 35 gólt be is kaptak.

Odahaza hét győzelem, két döntetlen és négy vereség a csapat mérlege. Kiegyensúlyozott teljesítményre viszont nem képesek, ugyanis vernek hetet az Udinésének, legyőzik a Romát és a Milant, ugyanakkor ki tudnak kapni hazai környezetben a Spal vagy a Cagliari együttesétől. Utoljára egyébként tavaly novemberben fordult elő Gasperiniékkel, hogy ne szereztek volna legalább egy gólt odahaza.

Az Atalanta már túl van egy mérkőzésen, amióta Olaszországban is újraéledt a labdarúgás. Vasárnap egy nagyon sima meccsen, 4-1-re győzték le a Sassuolo gárdáját. Félidőben már 3-0-ra vezettek, Zapata duplázni tudott. Ma egyedül Pasalic nem bevethető, eltiltását tölti.

Lazio

A felvezetésben említettük, hogy Olaszország két legjobb formában lévő csapata fog ma egymással találkozni. A Lazio az Inter botladozásainak köszönhetően a Juventus első számú üldözőjévé lépett elő. Inzaghi csapata jelenleg négy pontra van az “Öreg Hölgytől”. Azt hiszem, hogy Roma főterén minimum egy szobor kijár majd az egész csapatnak, ha a tavalyi kupasiker után esetleg idén a bajnoki elsőség is összejönne. Erre minden esélyük meg is marad, ha tartják a jelenlegi formájukat. Az megvan, hogy a Lazio tavaly szeptember közepén kapott ki utoljára bajnoki meccsen? Azóta 21 meccs telt el és veretlenek maradtak Inzaghiék!

A Lazio idegenben bődületesen jól teljesít: nyolc győzelem mellett két döntetlen és csak két vereség áll a csapat neve mellett. Ahogy említettük utoljára tavaly szeptemberben kaptak ki, akkor az Inter otthonában szenvedtek 2-0-ás vereséget. Azóta nem csak hogy veretlenek, de minden idegenbeli meccsükön rúgtak legalább egy gólt. A mai napon Lucas Leiva és Luiz Felipe lesznek a nagyobb hiányzók, ők sérülés miatt nem léphetnek pályára.

Atalanta – Lazio

Az Atalanta és a Lazio lejátszotta már idén az “odavágóját”. Bődületesen jó meccset játszottak a csapatok, ahol az Atalanta idegenben 3-0-ra vezetett a félidőben, a végén mégis egyenlíteni tudott a Lazio. Az, hogy a mai meccsen lesz hat gól, arra nem fogadnánk, de hogy 3-4 gólt össze fognak hozni a támadó játékot erőltető csapatok, az szinte biztos.

Meccs: Atalanta – Lazio, Serie A, szerda 21:45

Tipp 1: Gólszám 2,5. Több, mint 2,5. Odds: 1,60

Tipp 2: Gólszám 3,5. Több, mint 3,5. Odds: 2,40

Tipp 3: Mindkét csapat szerez gólt + gólszám 2,5. Igen és több, mint 2,5. Odds: 1,80