A spanyol bajnokság 28. fordulójában kora délután rendezik az Ath. Bilbao – Atl. Madrid párharcot. Igazi csemegének ígérkezik az összecsapás, így jövünk mi is a foci tippekkel.

Ath. Bilbao

Az Ath. Bilbao a kényszerszünet előtt éppen lendületbe jött volna, ugyanis két győzelemmel álltak a legutóbbi két meccsükön. Jelenleg 10. helyet foglalja el az együttes, egy esetleges Európa Liga indulást érő hely hat pontra van a baszk csapattól. Otthon a Bilbao eddig 24 pontot gyűjtött, három vereség és három döntetlen mellet hét győzelmük van. Ebben a bajnoki szezonban a Barcelona is elvérzett náluk, aztán a Spanyol Kupában is megismételték ezt a bravúrt. És ha már kupa, akkor emeljük ki, hogy a Bilbao a szezonját azzal mentheti meg, ha megnyeri a Copa del Reyt. Erre minden esélyük meg is van, ugyanis az együttes a döntőbe jutott.

A csapatból Íñigo Lekue fog egyedül hiányozni, mindenki más bevetésre kész. Így például a kilenc gólos Raúl Garcia vagy a hat találatnál járó Inaki Williams. A jó formában lévő és gólerős játékosokra szükség lesz, ugyanis az utolsó öt hazai bajnoki meccsen csak kétszer vették be az aktuális vendégek kapuját.

Atl. Madrid

Az Atl. Madrid éppen formába lendült, amikor jött a koronavírus miatti leállás. A Bajnokok Ligájában kiütötték a Liverpool együttesét, a bajnokságban pedig utoljára februárban szenvedtek vereséget (idegenben gyűrte le őket a Real Madrid). Diego Simeone csapata hatodik a tabellán, a cél természetesen az, hogy a következő idényben a Bajnokok Ligájában induljanak. Ehhez egy pontra vannak a Real Sociedadtól. Idegenben utoljára tavaly decemberben nyertek a “Matracosok”, azóta két vereség és két döntetlen áll a gárda neve mellett.

Simeone nem számíthat a fiatal portugál Joao Félixre, továbbá Vitolo és Vrsaljko sem áll a rendelkezésére. Elől viszont várhatóan Diego Costával fog rohamozni, de ha nem jönnek a gólok, akkor a házi gólkirály Morata ott lesz a kispadon.

Ath. Bilbao – Atl. Madrid

Idén októberben az Atl. Madrid sima 2-0-val intézte el az Ath. Bilbaót Saul és Morata góljaival. Viszont Bilbaóban is többször értek már el sikereket Simeonéék. Az utóbbi hat idegenbeli bajnoki fellépésükből négyet megnyertek, csak egyet buktak el, egyszer pedig döntetlenre végeztek a felek. Ha nem zártkapus meccsről beszélnénk, akkor a baszk szurkolók fanatizmusára alapozva inkább hazai győzelmet vártunk volna. Így, hogy nem lesznek drukkerek, a meccs nagyon döntetlen szagúnak tűnik, de amire érdemes egy kis pénzt rádobni, az a kölcsönös gólváltás.

Meccs: Ath. Bilbao – Atl. Madrid, spanyol bajnokság, vasárnap 14:00

Tipp 1: Döntetlen: Odds: 3,10

Tipp 2: Mindkét csapat szerez gólt. Igen. Odds: 2,20