A Spanyol bajnokság 34. fordulójában Atletico Madrid – Mallorca összecsapást rendeznek. Persze, hogy van rá tippünk!

Atletico Madrid

Az Atletico Madrid kedd este nem kis bravúrt végrehajtva 2-2-re végzett a Barcelona otthonában. Azért említjük, hogy nem kis bravúrt, ugyanis a csapat kétszer is hátrányban volt, de végül egy pontot el tudtak csípni a “katalánoktól”. Értékes lehet ez még a bajnokság végén, ugyanis így most két pontos előnyüket tartani tudják a negyedik Sevillával szemben. A szezon hátralévő részében Simeone gárdája szeretne a bronzéremmel zárni a szezont.

Odahaza az Atleti eddig 35 pontot szerzett, összesen tíz alkalommal győztek, ötször döntetlenre végeztek és csupán egy alkalommal szenvedtek vereséget (pont a keddi ellenfelüktől, a Barcelonától kaptak ki). Az eddigi hazai bajnoki meccseken 23 gólt szereztek és csupán tízet kaptak, ami a második legjobb mutató a La Ligában. A kényszerszünet óta hat meccset játszott az Atletico Madrid, ezeken egyszer sem kapott ki: négy győzelem és két döntetlen a csapat mérlege.

Mallorca

A Mallorca együttesének a hátralévő meccseken szüksége lesz minden pontra, ha bent szeretnének maradni a La Ligában. Jelenleg kieső, 18. helyen áll a csapat és öt pontra van tőlük a 17. Celta Vigo. A felzárkózást megkezdték, ugyanis kedden éppen a Vigóval csaptak össze odahaza és nyertek nagyon simán 5-1-re. Lehet, hogy ezzel nagy menetelésbe kezdenek?

Idegenben kritikán aluli, amit idén a Mallorca produkál. Csupán egyszer tudtak győzni (az Eibar otthonában győztek 2-1-re), mellette kétszer ikszeltek és 13 alkalommal kikaptak. Mondanunk sem kell, hogy ez a legrosszabb mutató a spanyol első osztályban. Gólt csak 13 alkalommal szereztek, viszont emellett bekaptak 36 találatot.

Atletico Madrid – Mallorca

Az Atletico Madrid és a Mallorca lejátszotta már idei “odavágóját.” Szeptemberben Mallorcán Diego Costa és Joao Félix góljaival 2-0-ra nyertek a “Matracosok”. A győzelem ma is elvárt a Simeone gárdától, viszont a csapat három napja játszott egy kemény meccset a Barcelona otthonában, így nem hisszük, hogy túl frissek lesznek a játékosok. A szűkös győzelem a mi malmunkra hajthatja a vizet.

Meccs: Atletico Madrid – Mallorca, Spanyol bajnokság, péntek 22:00

Tipp: Hendikep 0:2. Mallorca. Odds: 1,84