A Bundesliga 29. fordulójából jön a Bayern München – Düsseldorf összecsapás, ahol csak az az egyetlen kérdés, hogy mennyit rúgnak a bajorok.

Bayern München

Azzal, hogy kedden győzni tudott a Bayern München a Dortmund vendégeként, hét pontosra növelte az előnyét a tabella élén. Ezzel gyakorlatilag oda is lehet adni a bajoroknak zsinórban nyolcadik alkalommal is a salátástálat, a bajnoki cím sorsa eldőlt. Hansi Flick remek munkát végzett, végez a Bayern kispadján, amióta Niko Kovacot menesztették. A támadójáték parádés, a középpálya remekül működik, a védelem pedig feltörhetetlen.

Hansi Flick munkája beérett, a Bayern gyakorlatilag bajnoknak mondhatja magát. A Düsseldorf ellen pedig gálázhatnak a bajorok.
Nekem az első, a klubnak zsinórban ez a nyolcadik bajnoki címe. Kép forrása: bundesliga.com

A csapatnál meg sem érzik Coutinho, Süle vagy Tolisso hiányát. Hármójuk mellé most még Thiago is csatlakozott, ő sem lesz egy darabig bevethető. De minek is foglalkozni azzal, hogy ki a sérült, ha ott van a kapudban Manuel Neuer, aki 2023-ig hosszabbította meg nem régiben a lejáró szerződését, vagy elől Robert Lewandowski rohamozza az ellenfelek kapuját. A lengyel támadó 26 meccsen már 27 gólnál jár a bajnokságban.

Düsseldorf

A Düsseldorf csapata nem hogy bajnoki címről nem álmodozhat, de még a szezon hátralévő részében komolyan meg kell majd küzdenie azért, hogy egyáltalán bent maradjon az első osztályban. Ennek érdekében szerdán nagyon fontos három pontot szereztek odahaza a Schalke ellen, így most ugyan 16. az együttes, de egy pontra van csak tőlük a Mainz. A Düsseldorfnak pont az ilyen jellegű, Schalke elleni meccseket kell megnyernie és akkor nem lesz gondja a bent maradással.

Zack Steffen és Dawid Kownacki nem állhat a csapat rendelkezésére, mind a ketten sérüléssel bajlódnak. Ott lehet viszont elől a csapat házi gólkirálya Hennings, aki 12 gólt szerzett ebben a bajnoki idényben (szerdán is betalált a Schalke ellen). A kényszerszünet óta egyébként veretlen a Düsseldorf, két döntetlen és egy győzelem áll a csapat neve mellett.

Bayern München – Düsseldorf

A két együttes az idei szezon során összecsapott már, akkor fordított felállásban sima 4-0-s Bayern győzelem született. A bajorok egyébként is ritkán szenvednek vereséget a Düsseldorftól, a legutóbbi nyolc összecsapásukon rendre nem kaptak ki. Nem lehet kérdés ezen a meccsen, hogy a müncheni alakulat zsinórban nyolcadik alkalommal is nyerni tud-e a Bundesligában. A kérdés inkább a gólok száma. Mi azzal számolunk, hogy a Dortmund elleni hétközi győzelem még inkább felszabadítja Mülleréket, aminek a levét a Düsseldorf fogja jó alaposan meginni. Kiszakad a gólzsák és a mérkőzésen minimum fogunk látni öt gólt!

Meccs: Bayern München – Düsseldorf, szombat 18:30

Tipp: gólszám 4,5 – Több, mint 4,5. Odds: 2,10