A Championshipből, azaz az angol másodosztályból még nem is hoztunk tippeket, de a mai Brentford – West Bromwich találkozó megéri, hogy ránézzünk.

Brentford

Az öreg Champóban vannak még nyitott kérdések, például a Brentford harcol az osztályozó helyekért. A csapat jelenleg negyedik a tabellán, hat pontos előnye van a hetedik Cardiffal szemben. Az együttesnek feltehetően jól jött a kényszerszünet, ugyanis a pandémia előtti hat tétmeccsből csak egyet tudtak megnyerni. Amióta visszatért az élet, egyszer barátságos meccsen elverték az Arsenalt, majd most szombaton fontos meccset nyertek meg a Fulham otthonában a bajnokságban. A Craven Cottage-en 2-0-ra tudtak nyerni Thomas Frank fiai.

A Brentford odahaza eddig szépen teljesít: tíz győzelem és öt döntetlen mellett csupán három vereség áll a csapat neve mellett. Utoljára januárban szenvedtek hazai pályán vereséget, azóta egy négymeccses veretlenségi sorozatban vannak. Ráadásul az utolsó hazai meccsen egy ötöst gurítottak a Sheffield Wednesdaynek. Nagyobb hiányzók nélkül várja a mai meccset a Brentford, így elől a 22 gólos Watkins fog kezdeni, aki a gólkirályi címre is hajt.

West Bromwich

A West Bromwich a jelenlegi listavezető a Championshipben. Ha csak nem történik valami eget rengető formahanyatlás, akkor a csapat egyenes ágon juthat fel a Premier League-be (az első két helyezett automatikusan feljut az első osztályba, a West Bromnak hétpontos az előnye a harmadik Fulhammel szemben). Viszont ennél magasztosabb célokért is küzd a “Baggies”, ugyanis szeretnének bajnokok lenni az év végén.

A West Bromwich teljesít eddig a legjobban idegenben a Championship csapatok közül: 11 győzelemmel, hat döntetlennel és két vereséggel összesen 39 pontot kapartak össze. Legutóbb januárban kaptak ki Cardiffban, azóta egy négymeccses veretlenségi sorozatban vannak. Ráadásul csak a márciusi Swansea elleni meccsükön fordult elő egyszer, hogy ne rúgtak volna minimum egy gólt az aktuális ellenfél stadionjában. A West Bromwich is játszott a hétvégén, ők egy 0-0-ás döntetlent értek el odahaza a Birmingammel szemben. Slaven Bilic kerete teljesen egészséges, így várhatóan a hétvégi kezdővel fog újra kifutni a pályára.

Brentford – West Bromwich

A Brentford és a West Bromwich játszott már egymással ebben az idényben. Akkor a Hawthorns stadionban 1-1-re végeztek a felek. A döntetlen nem is volt annyira meglepő eredmény, ugyanis a legutóbbi három egymás elleni meccsükből kétszer is pontosztozkodás lett a küzdelem vége. A mai napon mi is erre számítunk, két azonos játékerőt képviselő csapat fog összecsapni egymással. Extra tippként a kölcsönös gólváltás is bejátszható.

Meccs: Brentford – West Bromwich, Championship péntek 20:45

Tipp 1: 1X2. Döntetlen. Odds: 3,05

Tipp 2: Mindkét csapat szerez gólt. Igen. Odds: 1,70