A Premier League 30. fordulójában kora délután jön a Brighton – Arsenal összecsapás. Szerdán az “Ágyúsok” kikaptak a Manchester City-től, kérdés, hogy összekapják-e ma magukat.

Brighton

A Brighton jelenleg csak 15. a tabellán, a szezon hátralévő részében a céljuk természetesen az, hogy megszilárdítsák pozíciójukat a Premier League-ben. Ugyan most két ponttal még éppen a vonal felett vannak, de ha a kényszerszünet előtti formájukat folytatják, akkor bajba is kerülhetnek. A “Sirályok” utoljára tavaly decemberben nyertek tétmeccset, amikor is hazai pályán 2-0-ra verték a Bournemouth csapatát, azóta tíz meccsen négy vereség és hat döntetlen szerepel a gárda neve mellett.

Az otthoni teljesítményükkel a középmezőnyben találjuk őket: négy győzelem, hat döntetlen és négy vereség eddig a mérlegük. Ez egy PL közép csapattól annyira nem rossz mutató. Utolsó öt hazai összecsapásukon négy alkalommal minimum egy gólt tudtak szerezni a hazai szurkolók előtt. Apropó drukkerek, természetesen a mai Arsenal elleni találkozójuk zártkapuk mögött fog zajlani.

Az együttesből egyedül José Izquierdo fog sérülés miatt hiányozni, a csapat házi gólkirálya, a nyolc gólos Maupay bevetésre kész.

Arsenal

Az Arsenallal kapcsolatban a szerdai Manchester City elleni meccsüket megelőzően azt írtuk, hogy lehet, hogy nem tett jót az együttesnek a kényszerpihenő. Az “Ágyúsok” éppen egy december óta tartó veretlenségi sorozatban voltak. Aztán mint tudjuk, jött a szerdai Manchester City elleni találkozó és egy sima 3-0-ás vereség.

Idegenben borzalmasan teljesítenek Artetáék: ebben az idényben csak két győzelmük és négy vereségük van. Továbbá nyolcszor játszottak döntetlent, amellyel ebben a mutatóban a legrosszabbak minden PL csapatot tekintve. Sovány vigasz, hogy legalább a legutóbbi öt idegenbeli Premier League meccsükön háromszor minimum egy gólt tudtak szerezni.

Katasztrófálisan folytatódott az Arsenal számára a szerdán újraéledt Premier League. A Manchester City elleni meccsen sérülés miatt elvesztették Xhakát és Pablo Marit, míg David Luiz piroslapja miatt a mai napon nem léphet pályára. Rajtuk kívül még Chambers, Soares és Sokratis sem fog Arteta rendelkezésére állni.

Brighton – Arsenal

A Brighton és az Arsenal ebben az idényben összecsapott már egymással. A tavaly decemberi találkozójukon meglepetésre a Brighton elhozta mind a három pontot az Emirates Stadionból (2-1 lett a találkozó vége). Egy ilyen bravúr fontos lenne a “Sirályoknak” most is, ugyanis a szezon hátralévő részében összecsapnak még a Liverpoollal, a Manchester Uniteddel, a Leicesterrel és a Manchester City-vel is.

Tekintettel arra, hogy az Arsenalnál sok a sérült és arra, hogy szerdán borzalmasan játszottak, továbbá, hogy a Brighton az elkövetkező időszakban milyen sorozatra van kényszerítve, mi erre a meccsre a döntetlen opciót választjuk.

Meccs: Brighton – Arsenal, Premier League, szombat 16:00

Tipp: Döntetlen lesz a meccs vége. Odds: 3,40