A Premier League 31. fordulójának zárásaként jön a Chelsea – Manchester City összecsapás, amelyről természetesen értekezünk egy jót.

Chelsea

A Chelsea jelenleg negyedik helyen áll a tabellán, ötpontos előnye van az ötödik Manchester Uniteddel szemben és nem ledolgozhatatlan a négypontos hátránya a Leicesterrel szemben. Frank Lampard csapata egy négy meccses veretlenségi sorozatnál tart éppen: három győzelem mellett egy döntetlen áll a gárda neve mellett. Ha a szezont kell értékelni, akkor az alaposan megfiatalított együttes eddig szépen helytáll. Ugyan a Bayern München elleni BL nyolcaddöntő visszavágón nincs esélyük, de a BL-indulás meglehet, illetve még az FA Kupa győzelem is összejöhet.

Talán jobban örülnének, ha a mai Manchester City elleni meccset idegenben kellene lejátszani, ugyanis a Stamford Bridge-en nem túl acélos a csapat. Csupán hét győzelem és három döntetlen a mérlegük, viszont van öt darab vereségük is. Ráadásul nem az van, hogy nagy csapatok verték el Lampardékat odahaza, hanem olyan elkerülhető vereségek csúsztak be, mint a Southampton vagy a Bournemouth elleni fiaskó. Vasárnap az Aston Villa ellen is majdnem kikaptak, viszont az 1-0-ás félidőt követően sikerült a fordítás. Ezen a meccsen látszott igazán az, amiben fejlődnie kell még a “Kékeknek”: felállt védelem ellen nem hatékony a csapat, jobban fekszik nekik az olyan ellenfél, amely kinyílik és területet ad a pálya egyharmadában Mountéknak. A City pont ilyen csapat lesz ma.

Hírek a csapat háza tájáról: Jorginho letöltötte eltiltását, így várhatóan visszakerül a kezdőbe, ahogyan Pulisic is ott találhatja magát. Az amerikai jól szállt be az Aston Villa elleni meccsbe, az ő góljával egyenlítettek a “Kékek”.

Manchester City

A Manchester City mint tudjuk második a tabellán, maga Pep Guardiola is azt nyilatkozta a napokban, hogy majd jövőre újra versenybe szállnak a bajnoki címért. A Citynek sokkal fontosabb lesz az, hogy érjenek be a második helyen, utána koncentrálhatnak majd a Bajnokok Ligájára.

A csapat idegenben kilenc győzelemmel, egy döntetlennel és öt vereséggel áll. Tőlük szokatlan módon a legutóbbi három idegenbeli bajnokijukból csak egyet tudtak nyerni, mind a Tottenham, mind a Manchester United ellen 2-0-ra kaptak ki. Viszont eddig ők rúgták a legtöbb gólt távol az otthonuktól, szám szerint 35-öt. A kényszerszünetet követően most hagyják el először az Etihad Stadiont Guardioláék, eddig két hazai meccsükön impozáns teljesítményt mutattak. Legyőzték az Arsenalt három, a Burnleyt pedig öt góllal, közben pedig egyetlen egyet sem kaptak.

A mai napon a legnagyobb hiányzó Sergio Agüero lesz, aki megsérült a Burnley elleni meccsen és úgy néz ki, hogy az argentin a teljes szezont kénytelen lesz kihagyni. Phil Foden impozáns játékot mutatott be hétfőn, meglepődnénk, ha ma nem nevezné a kezdőbe a spanyol szakvezető.

Chelsea – Manchester City

A Chelsea és a Manchester City lejátszotta már ebben a szezonban az “odavágót”. Akkor hiába vezetett az Etihadban 1-0-ra a Chelsea, a City fordítani tudott és meg is nyerte az összecsapást 2-1 arányban. Ha minden tétmeccset figyelembe veszünk, akkor a Stamford Bridgen a legutóbbi nyolc meccsükből hármat nyertek meg Guardioláék, négyet a Chelsea, míg egy összecsapás ért véget döntetlennel. A mai meccsen annak ellenére, hogy nincs Agüero, arra számítunk, hogy a csapatok be-betalálnak egymásnak, valamint a Chelsea vereségét sem érezzük ezen a meccsen.

Meccs: Chelsea – Manchester City, csütörtök 21:15

Tipp 1: Mindkét csapat szerez gólt. Igen. Odds: 1,60

Tipp 2: Kétesély. Chelsea vagy Döntetlen. Odds: 1,90