A Premier League 32. fordulójában két, a tabellán egymás mögött álló csapat találkozik ma egymással. Jön a Crystal Palace – Burnley összecsapás.

Crystal Palace

A Crystal Palace a szezon végén elmondhatja majd, hogy teljesítette azt, amit célként tűztek ki maguknak. Bent maradni a Premier League-ben stabil középcsapatként. A londoni együttes jelenleg 10. a tabellán, összesen 42 pontot gyűjtve. Kiesni már biztosan nem fognak, valamint a nemzetközi kupaindulásról is lemaradtak.

A csapat otthon felemás teljesítményt mutatott eddig: hat alkalommal nyertek, négyszer leikszeltek, míg ötször vereséget szenvedtek. Roy Hodgson együttese pont azokat a meccseket nyerte meg odahaza, ahol szüksége volt a pontokra. A nagy csapatok rendre győzni tudtak a Selhurst Parkban (kivéve az Arsenalt, akik csak 1-1-re végeztek a “Sasokkal”).  A kényszerszünetet követően a Palace nyert a Bournemouth ellen idegenben, majd szintén otthonuktól távol beleszaladtak egy 4-0-ba a Liverpool ellen. Most először lépnek pályára odahaza a pandémiát követően.

Hodgsonnak fájhat a feje a mai meccs előtt, ugyanis Wilfried Zaha, Christian Benteke és Vicente sem egészségesek, pedig hármójuknak fontos szerepe lenne a támadásépítésben. Viszont egészséges Ayew, aki kilenc góljával jelenleg a csapat legeredményesebb játékosa. 

Burnley

Crystal Palace-hoz hasonlóan a Burnley is megtette ebben a szezonban, amit megkövetelt a haza. Jelenleg 11. az együttes, pont ugyanannyi pontot gyűjtöttek (42), mint mai ellenfelük. Idegenben ebben a szezonban négy győzelem, négy döntetlen és hét vereség a csapat mérlege. A legbüszkébbek az idegenbeli győzelmek közül a Manchester United ellen elért 2-0-ás sikerre lehetnek.

A kényszerszünetet követően a Burnley-nek nem volt szerencsés a visszatérés. A Manchester City ellen 5-0-ra végeztek. Természetesen nem Sean Dyche fiai nyertek. De sokat nem búslakodtak a vereségen, ugyanis a Watfordot 1-0-ra győzték le odahaza. A mai napon Ashley Barnes és Ben Gibson biztosan nem lépnek pályára, míg Jay Rodriguez játéka is kérdéses. Ugyanígy Wood sem biztos, hogy vállalni tudja a játékot, pedig szüksége lenne a csapatnak a 11 gólnál járó góllövőre.

Crystal Palace – Burnley

A Crystal Palace és a Burnley egymás ellen megmérkőzött már ebben a szezonban, akkor a Burnley otthonában 2-0-ra győztek a “Sasok”. A Palace otthonában utoljára 2017-ben tudott győzni a Burnley, előtte minden tétmeccset figyelembe véve tíz összecsapáson keresztül vagy a Palace győzött, vagy döntetlenre végeztek a felek. Apropó döntetlen, nekünk ma az a tippünk, hogy a két középcsapat nem is végezhet másképpen, mint pontosztoszkodással. Vannak hiányzók egyik és másik oldalon is, így sok gólra sem számítunk.

Meccs: Crystal Palace – Burnley, Premier League, hétfő 21:00

Tipp 1: 1X2. Döntetlen. Odds: 3,05

Tipp 2: Gólszám 2,5. Kevesebb, mint 2,5. Odds: 1,50