Hétvégén dartsos szemeinket Belgiumra szegezzük, hiszen elindul a European Tour sorozat. Jön az első állomás, a helyszín pedig Hasselt városa.

Eddig csak a foci rovatban voltak gyorstippek, de a mostani European Tour állomás pénteki napjára is hoztunk pár megfontolandó tippet. Arról pedig ne feledkezzünk meg, hogy a Belgian Darts Championship végső győztesén is elmélkedtünk egy sort.

Darren Penhall – Ryan Searle (kezdés 13:00)

Ryan Searle a világbajnokságon a legjobb 32-ig menetelt, ahol egy nagyon szoros meccsen Gary Anderson búcsúztatta. Nevét érdemes lesz az elkövetkező tornákon megjegyezni, ugyanis idén már van egy tornagyőzelme. A Players Championship 3. fordulóját nyerte meg úgy, hogy ezen a napon Pricet, Smith-t és Durrantot is megverte, a döntőben pedig Michael van Gerwent győzte le. Első körös ellenfele az a Darren Penhall lesz, aki idén szerzett Pro Tour kártyát, így első évét tölti a PDC-ben. Searle toronymagas esélyese ennek a meccsnek.

Ryan Searle nyerheti első meccsét a European Tour állomáson.
Ryan Searle győzelmében nagyon biztosak vagyunk. Kép forrása: Metro.co.uk

Tipp: Ryan Searle nyer. Odds: 1,30

Kai Fan Leung – Steve Beaton (kezdés 14:00)

A korábbi BDO világbajnok Steve Beaton a világbajnokságon a legjobb 16-ig menetelt, ahol aztán Labanauskas állította meg. A “Bronz Adonisz” az idei Players Championship fordulókon kétszer is negyeddöntőig menetelt, idén többek között győzte már le Durrantot, Gary Andersont és Gurneyt is. A belga ET első körében az a Kai Fan Leung lesz az ellenfele, aki szerepelt már egyszer világbajnokságon, sőt páros világbajnokságon is, de sok babér ezeken a tornákon nem termett neki. Idén Pro Tour kártyát szerzett, így indulhatott ő is a Players Championship fordulókon. Itt sem termett neki sok babér, egyszer tudott a legjobb 32-ig elmenni. A tapasztalat és a jelenlegi jobb forma Steve Beaton mellett szól.

Tipp: Steve Beaton nyer. Odds: 1,60

Dirk van Duijvenbode – Luke Woodhouse (kezdés 19:00)

Luke Woodhouse jól szerepelt az idei vébén, a legjobb 32-ig ment, ahol aztán van den Bergh állította meg. Rémlik, hogy előtte egy bizonyos Michael Smith nevű játékost vert meg? Az idei Players Championship fordulókon eddig a legjobb eredménye, hogy eljutott a 64 közé. Dirk van Duijvenbode a 2020-as Players Championship fordulókon jobban teljesít, mint Woodhouse. A holland a 2. fordulóban egészen az elődöntőig menetelt, és idén elverte már többek között Durrantot és van der Voortot is. A két játékos egymás elleni meccsén minimális különbségek dönthetnek. Mi Duijvenbode mellett tesszük le a voksunkat, ugyanis a holland több tapasztalattal rendelkezik European Tour versenyeken. És azt se felejtsük el, hogy a helyszín Belgium, ami egy holland játékosnak szinte hazai pálya.

Tipp: Dirk van Duijvenbode nyer. Odds: 1,85