A Belgiumban zajló hétvégi European Tour állomás szombati napjára hoztunk pár megfontolandó tippet. Ebben a körben már igazi nagyágyúk csatlakoznak be a küzdelembe.

Michael Smith – R. Huybrechts (kezdés 13:00)

Michael Smith kapcsán most mindenki arról beszél, hogy csütörtökön a Premier League dublini állomásán megdobta élete első televíziós kilenc nyilasát. A Gurney elleni meccse nem csak erről marad emlékezetes, hanem arról is, hogy 7-5 arányban győzni tudott, így 3 meccs óta veretlen a PL-ben. Kellenek is az angol önbizalmának a fontos győzelmek, ugyanis a vébé nem sikerült neki jól, és hiába döntőzött a Mastersen év elején, a Players Championship hétvégi fordulóin nem alkotott még maradandót. Mostani ellenfele R. Huybrechts lesz, aki meglepetésre nagyon simán jutott túl az első fordulóban Humphriesen.

Mi most Smith mellett tesszük le a voksunkat, akinél arra számítunk, hogy a csütörtöki pazar formáját át fogja tudni menteni az egész hétvégére.

Tipp: Michael Smith nyer. Odds: 1,18

Ian White – Dirk van Duijvenbode (kezdés 15:30)

Ian White-tal kapcsolatban már a végső győztes esélylatolgatóban is azt írtam, hogy méltatlanul alacsony a győzelmére az odds. Tavaly nyert 2 European Tourt, 2 alkalommal pedig a döntőt elbukva második lett. Az idei Players Championship fordulókon jól teljesített, egyszer döntőzött, többek között elverte már Suljovicot és Wrightot is. Duijvenbode nyert az első körben, amivel mi fogtunk is egy szép oddsot, de a hollandnak ennyi lesz a belga túra, az angol jobb játékerőt képvisel. Ha pedig megnézzük az egymás elleni eredményeiket, akkor szintén White mellett kell letenni a voksunkat, ugyanis 3-ból 3-szor a “Gyémánt” becenévre hallgató angol tudott győzni.

Tipp: Ian White nyer. Odds: 1,34

Glen Durrant – Mervyn King (kezdés 14:30)

A háromszoros BDO világbajnok Glen Durrantot most már nem kell bemutatni senkinek sem. Jól sikerült a tavalyi éve a PDC-ben, amivel kivívta a jogot, hogy hétről-hétre rendszeresen meg tudja mutatni magát a Premier League-ben. És ha már lehetőséget kapott, akkor eddig nem okoz csalódást, hiszen 4. helyen áll a tabellán. Megverte már idén többek között Gary Andersont és Michael Smitht is. Mervyn King egy igazi rutinos róka, akivel rendszeresen találkozhatunk a vébén, valamint ET állomásokon is. Idén még adós a jó eredményekkel, a Players Championship fordulókon nem alkotott maradandót. Egymás ellen eddig nem játszottak, de nincs kétségünk afelől, hogy Durrant első egymás elleni meccsüket ma behúzza.

Tipp: Glen Durrant nyer. Odds: 1,44