Folytatódik a PDC Home Tour, zajlik az online darts torna második szakasza, az az a play-off kör. A továbbjutott 32 játékos nyolc, négyfős csoportban küzd meg a továbbjutásért.

A csoportgyőztesek korábbi formáját vesszük mindig górcső alá, így sportfogadói szemmel remek képet kapunk, hogy ki lehet az adott játéknap legfőbb esélyese.

A play-off negyedik csoportjában a következő négy játékossal találkozunk:

  • Dave Chisnall
  • Damon Heta
  • Darren Webster
  • Geert Nentjes

Dave Chisnall – Damon Heta

A hármas számú kvartettből magabiztosan lépett tovább a világranglista 11. helyén álló Chisnall. Az első két meccsén 100 közeli, sőt az elsőn 100 feletti átlaggal zárt Chizzy, ami mindenképpen megsüvegelendő. Az utolsó találkozóján csupán akkor esett volna ki, ha 5-0-ra veszít, de mivel behúzott egy leget, onnantól lazázhatott. Emiatt sem kell sokat elidőzni azon a tényen, hogy a végén csak 73 körüli átlaggal zárta ezt az összecsapást. Dave Chisnallnak kifejezetten feküdt az otthoni környezet, összesen nyolc darab 180-at hozott össze, a Waites elleni meccsén öt darabot szórt ellenfelének.

Folytatódik a PDC Home Tour, zajlik az online darts torna második szakasza, az az a play-off kör. A mai napon Dave Chisnall győzelmeibe fektetünk!
Arra számítunk, hogy Dave Chisnall ma továbbjut az elődöntőbe. Kép forrása: PDC

A Home Tour 17. csoportjában arra számítottunk, hogy Damon Heta nyerni fog két mérkőzést, de nem gondoltuk volna, hogy tovább is tud jutni. Tudtuk, hogy az ausztrál jó játékos és ezt igazolta is: az angol Gary Blades 5–0-s legyőzése után a skót John Hendersont is megverte (5–3), így a játéknap utolsó összecsapásán egy szűkös vereség is belefért neki. Az estét nyolc darab 180-as dobással fejezte be, amivel ebben a mutatóban a legjobbak közé tartozik. Ráadásul volt egy 160-as kiszállója is, ami a második legmagasabb kiszálló a Home Tour első fordulójában.

Tipp: kiélezett összecsapásokra van kilátás, rögtön a Chisnall – Heta is ilyennek ígérkezik. Az előző körből hozott formákat elnézve mi az angol mellett tesszük le a voksunkat. Sőt, “Chizzyt” a kvartett élére várjuk.

Ha Chisnall megveri Hetát, akkor 1,60-as oddsot foghatunk vele.

Darren Webster – Geert Nentjes

Darren Webster sikerére építünk – mondtuk, és milyen jól is tettük, hogy megfogadtuk saját tanácsunkat! A 15. csoport továbbjutója a magabiztos játékot bemutató Webster lett. Izgalmasra sikeredett a végjáték, ugyanis az utolsó meccsen Andy Hamiltont legyőzve jött össze a “kis angol” győzelme. Ráadásul erre az utolsó összecsapásra melegedett be igazán, kicsivel 94 feletti átlaggal zárta a párharcot. Egyébként a nap folyamán mindössze csak két darab 180-at dobott, és az első találkozóján Brooks ellen valami egészen pocsék, 20% körüli kiszállózást tudott felmutatni. Ez a legjobb 32 között lehet, hogy kevés lesz.

A holland Geert Nentjes nyerte a Home Tour negyedik csoportját, nyitott kérdést nem hagyva. Három győzelem, hat pont. Nentjes, aki a 23 éven aluliaknak szóló Development Tour fordulókon tavaly kétszer is végső győztesként zárt, ékes bizonyíték arra, hogy a fiataloknak jobban fekszik az otthoni környezetben lebonyolított versenysorozat. Mansell elleni meccsén a 100-as átlagot is elérte, és a játéknapot úgy zárta, hogy nyolc darab 180-at is odapakolt az ellenfeleinek.

Tipp: Webster és Nentjes jól játszottak, kettejük párharca kiélezett meccset hozhat. Mi egy kicsivel az angolt tartjuk esélyesebbnek.

Ha Webster megveri Nentjest, akkor 1,70 körüli oddsot nyerhetünk vele.

Ezt várjuk a PDC Home Tour play-off kör negyedik csoportjában:

Dave Chisnall - Damon Heta: Chisnall győz
Darren Webster - Geert Nentjes: Webster győz
Damon Heta - Geert Nentjes: Heta győz
Dave Chisnall - Darren Webster: Chisnall győz
Darren Webster - Damon Heta: Webster győz
Geert Nentjes - Dave Chisnall: Chisnall győz