Folytatódik a PDC Home Tour, zajlik az online darts torna második szakasza, az az a play-off kör. A továbbjutott 32 játékos nyolc, négyfős csoportban küzd meg a továbbjutásért.

A csoportgyőztesek korábbi formáját vesszük mindig górcső alá, így sportfogadói szemmel remek képet kapunk, hogy ki lehet az adott játéknap legfőbb esélyese.

A play-off hatodik csoportjában a következő négy játékossal találkozunk:

  • Joe Cullen
  • Martijn Kleermaker
  • Chris Dobey
  • Jeff Smith

Joe Cullen – Martijn Kleermaker

Joe Cullen az a játékos, aki a leginkább megragadta annak a lehetőségét, hogy másodszor is tábla elé állhatott a Home Touron. A 31. csoportból tükörsimán, a sorozatban a legmagasabb napi átlagot (írd és mondd 106,55-ös napi átlaggal zárt a “Rocksztár”) produkálva jutott a legjobb 32 közé. Kilenc darab 180-at dobott, valamint volt egy 164-es kiszállója is. Két meccsén is 70%-ban hozta a kiszállókat, ami egészen parádés teljesítmény Cullentől. Az utolsó összecsapásán pedig Keegan Brown ellen egy “whitewash” is összejött, azaz legveszteség nélkül, 5-0-ra győzte le ellenfelét. A STAT-ATTACK posztunkban finoman jeleztük is, hogy Cullen végső győzelmére 29-szeres pénzt fizetnek a bukik.

Folytatódik a PDC Home Tour, zajlik az online darts torna második szakasza, az az a play-off kör. A mai napon Joe Cullen továbbjutását várjuk.
Na gyere rocksztár, vár az elődöntő! Kép forrása: PDC

Martijn Kleermaker két győzelmet könyvelhetett el a Home Tour kilencedik csoportjában, így négy ponttal és csupán egy leg különbséggel jutott tovább a 32 közé. Ráadásul mindez úgy jött össze a hollandnak, hogy az utolsó meccsen nem volt beleszólása a továbbjutásba, csak azon kellett izgulnia, hogy Michael Smith 5-3-ra győzzön. És hát ahogy az ilyenkor lenni szokott, ez is lett az utolsó összecsapás végeredménye. Kleermaker egyébként pont “Bully Boy” ellen produkálta legerősebb játékát (97 felett átlagolt), a nap végén összesen öt darab 180-at hozott össze. A világranglista 101. helyezettjétől azért ennél erősebb játékra lesz szükség.

Tipp: arra számítunk, hogy Joe Cullen nem hagy nyitott kérdést, igazi rocksztárként könnyedén jut az elődöntőbe.

Ha Cullen elveri Kleermakert, akkor 1,44-es oddsszal leszünk gazdagabbak.

Chris Dobey – Jeff Smith

“Legyen ez egy hollywoodi történet” – járhatott Dobey fejében a Brains egyik slágere a játéknap előtt. “Hollywood” jött, látott és ahogyan azt mi jól meg is írtuk, megnyerte a Home Tour 14. csoportját. A két győzelem után az is belefért az angolnak, hogy az utolsó összecsapásán, a hongkongi Leung ellen 5-4 arányban vereséget szenvedjen. Szomorkodni pusztán azért lehet oka, mert ezen a találkozón átlagolt a legjobban (101 felett!). Összesen nyolc darab 180-nal zárta a csoportot, a Meulenkamp elleni meccsén pedig valami elképesztő, 70% feletti kiszállózást produkált.

Hiába volt Ricky Evans a csoport esélyese, mégis a kanadai Jeff Smith jutott tovább a Home Tour 16. csoportjából. Az utolsó meccsig kiélezett volt a küzdelem, ekkor még hárman is esélyesek voltak a továbbjutásra. Jeff Smith a napot végül 90-es átlaggal zárta. A csoportban pedig négy darab 180-at dobott a három meccsén.

Tipp: Chris Dobey erősebb játékra képes, mint Jeff Smith, így “Hollywoodtól” győzelmet várunk a kanadai ellen.

Dobey győzelme 1,40-es szorzót ér Smith ellen.

Ezt várjuk a PDC Home Tour play-off kör hatodik csoportjában:

Joe Cullen - Martijn Kleermaker: Cullen győz
Chris Dobey - Jeff Smith: Dobey győz
Martijn Kleermaker - Jeff Smith: Kleermaker győz
Joe Cullen - Chris Dobey: Cullen győz
Chris Dobey - Martijn Kleermaker: Dobey győz
Jeff Smith - Joe Cullen: Cullen győz