Már annyi posztot toltam, hogy nem is emlékszem mindegyikre, de mintha ez lenne az első bundásliga beharangozóm. Péntekről a Bayern München és a Paderborn összecsapását néztem ki.

Bayern München

Kezdjük a bajorokkal, akiknek nagyon jót tett, hogy tavaly novemberben menesztették Niko Kovácot, ugyanis az együttes ledolgozta hátrányát a bajnokságban. Sőt mi több, meg is előzék az RB Leipziget, így listavezetőként várják a pénteki összecsapást. Lewandowski minden létező rekordot megdöntött már, a lengyel támadó 23 gólt szerzett idén a német pontvadászatban. A házi góllövő lista második helyén Gnabry áll 9 góllal, míg őt Coutinho követi 6 találattal.

Hansi Flick együttese a 2020-ban lejátszott 5 bajnoki meccse közül négyet megnyert, csupán egyszer ikszeltek le (mondjuk akkor pont a Lipcsét nem tudták hazai pályán megverni). A győztes találkozókon rendre 3 gólt vagy annál többet rúgtak, és ezen mérkőzéseken legalább 4 gól mindig esett. Fontos megemlíteni azt is, hogy kedden a Bayern Londonban vendégszerepel a Chelsea-nél, ugyanis jön a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszának első felvonása. Nem is jöhetne jobbkor a ligautolsó ellen egy otthoni meccs, egy ilyen fontos mérkőzés előtt. Egy esetleges nagyarányú győzelem még több önbizalmat adhat a játékosoknak.

Lewandowski pazar formában van
Lewandowski pazar formában van. Kép forrása: bundesliga.com

Paderborn

A Paderborn utolsóként várja a 23. fordulót, jelenleg mindösszesen 16 pontot sikerült összekaparniuk és 6 pontra vannak a kiesőzóna elkerülésétől. Piszok nehéz lesz a szezon hátralévő része, ha szeretnének jövőre is a Bundesligában vitézkedni. Érdekes, hogy egy kiesésért küzdő kiscsapat rendszerint otthon szokta gyűjtögetni a pontjait, a Paderborn viszont idegenben jobban teljesít, mint hazai környezetben. 10 idegenbeli meccsükön 2 győzelem, 3 döntetlen és 5 vereség a mérleg. Ha otthon jobban menne nekik, talán nem is tanyáznának az utolsó helyen.

Az előző fordulóban fájó hazai vereséget szenvedtek a Hertha együttesétől, pedig fontos lett volna, hogy legalább egy pontot otthon tartsanak a szintén a kiesés elkerüléséért küzdő berlini csapattal szemben. Ami bizakodásra adhat okot, hogy tavaly decembere óta minden tétmeccsükön legalább betaláltak egyszer az ellenfél hálójába.

A Bayern a második legtöbb gólt rúgta, míg a Paderborn a harmadik legtöbb gólt kapta a bajnokságban. Ősszel kettejük fordított párharca egy gólgazdag, 3-2-es Bayern győzelemmel zárult összecsapást hozott. Bajor oldalon a gólokat Lewa, Coutinho és Gnabry szállította. Az nem kérdés, hogy a bajorok nyernek-e ma este, mi viszont nagy potenciált látunk a gólokban. Erődemonstráció lesz itt Bayern módra! A meccsel kapcsolatos tippem az ázsiai gólszámra vonatkozik, amely fogadási típussal kapcsolatban itt lehet többet megtudni.

Meccs: Bayern München – Paderborn, péntek 20:30

Tipp: Ázsiai gólszám 4,25 TÖBB, MINT 4,25. Odds: 1,6