Nem tette meg szerdán a Manchester City azt a szívességet a Liverpoolnak, hogy kikap az Arsenaltól. Jürgen Klopp együttesének még várnia kell a bajnoki cím bebiztosítására. Most viszont a Premier League 30. fordulójában a városi rivális Everton otthonába látogatnak a “Vörösök”.

Everton

Carlo Ancelotti érkezése sokat lendített az Evertonon. A csapat jelenleg ugyan csak 12. a tabellán, de voltak ennél sokkal rosszabb pozícióban is. Utoljára február elején tudtak otthon diadalmaskodni a Crystal Palace felett. Ezt követően viszont nem volt egyszerű a sorsolásuk: az Arsenal elverte őket idegenben, a Manchester Uniteddel remiztek odahaza, aztán a Chelsea csúnyán elpáholta őket a Stamford Bridgen (4-0).

Ami a csapat hazai teljesítményét illeti: impozáns az eddig megnyert hét meccs, emellett négyszer döntetlent értek el és csak három alkalommal szenvedtek vereséget. A nagy csapatok közül csak a Manchester City tudta elhozni a három pontot a Goodison Parkból. A mai napon viszont sok lesz a hiányzó, Ancelotti nem számíthat többek között Walcott és Delph játékára sem, viszont örömteli hír, hogy André Gomes visszatérhet a csapatba hosszú sérülését követően.

Liverpool

Hogy bajnok lesz-e a Liverpool, az nem kérdés. Hogy mikor emelhetik a magasba Jürgen Klopp fiai a PL-serleget, az már más tészta. Az biztos, hogy ha a mai meccsen nyernek, akkor matematikailag még nem lesznek bajnokok. A Liverpool abszolút megérdemelten fogja behúzni az elsőséget, 29 forduló alatt 82 pontot szereztek, 66 gólt rúgtak és 21-et kaptak.

Idegenben – és úgy a teljes szezonban – először vereséget a koronavírus előtti pár fordulóban szenvedtek, amikor is a Watford odahaza egy sima 3-0-val intézte el Szalahékat. Ezt követte aztán a Chelsea elleni FA Kupa vereség és kiesés, valamint az Atletico Madriddal szembeni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő búcsú. Azt hiszem, Liverpool “vörös felén” mit sem törődnek ezzel, a szurkolók már ünnepelnének. Jürgen Klopp a mai meccsen a szokásos kezdő tizeneggyel állhat fel, Szalah kisebb sérüléssel bajlódik, de a hírek szerint ettől függetlenül bevetésre kész.

Everton – Liverpool

Ebben az idényben már kétszer is összemérte erejét az Everton és a Liverpool. A bajnoki meccsük odavágóján Klopp legénysége 5-2-re győzött, majd idén januárban az FA kupában is győztek. Igaz, akkor csak egy 71. percben szerzett egygólos diadal jött össze. Egy Merseyside derbi mindig jó hangulatban szokott pörögni, sajnos a szurkolók egyelőre nem lehetnek kint a stadionban. Az Evertonnak viszont össze kell kapnia magát a Liverpool ellen, ugyanis minden tétmeccset figyelembe véve 21 alkalom óta nem nyertek a “Vörösök” ellen. Ráadásul odahaza utoljára a Liverpoolnak egy bizonyos Lukaku tudott utoljára gólt rúgni, aminek lassan már öt éve…Minden sorozat egyszer megszakad, arra nem számítunk, hogy az Everton megverné Kloppékat, de a góltalanságot ma megtörik!

Meccs: Everton – Liverpool, Premier League, vasárnap 20:00

Tipp: Mindkét csapat szerez gólt + gólok száma 2,5. Igen és Több, mint 2,5. Odds: 2,10