Már pörög is tovább a Bundesliga, a hétközi meccsek után most pénteken már a 29. fordulóra kanyarodunk rá. Ma estéről a Freiburg – Leverkusen összecsapásról hozzuk a foci tippeket.

Freiburg

A Freiburg nyolcadik helyen tanyázik a német pontvadászatban, csupán négy pontra vannak az Európa-Liga-selejtezős helyet érő hatodik pozíciótól. Sallai Roland együttese viszont nem tudott még meccset nyerni a Bundesligában, mióta visszatértek a kényszerszünetről. Eddig két döntetlen és egy vereség a mérlegük. Az egyik ikszet mondjuk a Lipcse otthonában érték el, ami bravúrnak számít, de kedden a Frankfurt ellen 3-1-es vezetésről buktak két pontot.

A Freiburg otthoni mérlege: hat győzelem, két döntetlen és öt vereség. Kiszámíthatatlan a teljesítményük, mert tavaly novemberben 2-2-re végeztek odahaza a Dortmund ellen, viszont ki tudtak kapni a Düsseldorftól sima 2-0-ra. De a 27. fordulóban a kiesés ellen menekülő Bréma is elhozta a három pontot Sallaiéktól. Nagyobb hiányzók hazai oldalon: Haberer és Kubler biztosan nem lépnek pályára, míg Ravet játéka kérdéses.

Leverkusen

Peter Bosz csapata két győzelemmel és egy vereséggel áll, amióta visszatért a Bundesliga a kényszerszünetről. Az egyetlen elveszített találkozójuk emléke még elég friss, hiszen kedden bomba meglepetésre a Wolfsburg csapata nyert ellenük. Nem is akárhogyan, 4-1-re győztek a “Farkasok”, ráadásul Baumgartlinger csak a meccs végén rúgta a szépítő találatot hazai oldalon.

Az ilyen vereségek nem igazán férnek bele, ha a “gyógyszergyáriak” komolyan gondolják a jövő évi Bajnokok Ligája indulást. Jelenleg ugyan a Mönchengladbach csak jobb gólkülönbségének köszönhetően áll a negyedik helyen és a Lipcse is csak két pontra van a Leverkusentől, de koncentráltabbnak kell lenniük. Vendég oldalon Lars Bender és Volland biztosan nem tudnak majd pályára lépni, de elől kezdőként kaphat szerepet Kai Havertz, aki az elmúlt három meccsén négy találatot is összehozott.

Freiburg – Leverkusen

A két együttes az idei szezonban fordított felállásban már összecsapott, akkor a Freiburg 1-0-ra vezetett, de egyenlített a Leverkusen. A végén már nem esett több találat, így egy-egy ponttal távoztak a csapatok. Érdekesség, hogy a Leverkusen 2011-ben tudott utoljára a Freiburg otthonában bajnoki meccset nyerni, azóta négy döntetlen és két Freiburg siker született. És álljon itt még egy kis számmisztika: a négy remi alkalmával rendre 0-0 állt az eredményjelzőn.

A két együttes között pusztán három helynyi a különbség a tabellán, pontokban mégis 15-tel jobban áll a Leverkusen. Mind a ketten a jövő évi nemzetközi kupaindulásért hajtanak (a hazaiak az Európa Ligáról, míg a vendégek a Bajnokok Ligájáról álmodoznak), így a nagy “küzdésből” mi azt nyerhetjük, hogy nyugodtan fogadhatunk a mindkét csapat szerez gólt opcióra.

Meccs: Freiburg – Leverkusen, péntek 20:30

Tipp: mindkét csapat szerez gólt. Igen. Odds: 1,55