Ha péntek, akkor jöjjön jó Championship meccs! A 43. fordulóban Fulham – Cardiff rangadót rendeznek, mi pedig megnézzük, hogy mire érdemes fogadni.

Fulham

A Fulham célja egyértelmű, jövőre szeretnének ismét a Premier League-ben szerepelni. Erre jelenleg minden esélyük meg is van, ugyanis ha egyenes ágon nem is mennek fel, az osztályozó hely már biztos. A londoni együttes jelenleg negyedik a tabellán és négy pontra van tőlük a második West Brom, amely már osztályozó nélküli, automatikus PL-tagságot érne. A csapat hazai pályán eléggé leegyszerűsíti a meccseit: ugyan van két döntetlenjük ebben a szezonban, de mellette vagy nyernek (13-szor) vagy kikapnak (hat alkalommal). Amiben illene javulniuk, az a bekapott gólok száma, ugyanis eddig a Craven Cottage-en 23-szor találtak be az ellenfelek.

A Fulham a koronavírus miatti szünet óta öt tétmeccset játszott. Az első két találkozójukat elbukták, ráadásul még gólt sem szereztek. Azt követően viszont három meccset megnyertek zsinórban, ráadásul az egyik közvetlen riválisuk, a Nottingham otthonában győztek legutóbb. Scott Parker vezetőedző újra kezdőként vetheti be a csapat – és holtversenyben a Champó – gólkirályát, a szerb Mitrovicot, aki letöltötte három meccses eltiltását. Fontos szerepe lehet ma, ha a Fulham szeretne győztesen kijönni a Cardiff elleni meccsből.

Cardiff

A Cardiff nincs annyira jó pozícióban, mint a Fulham. Ugyan jelenleg hatodik a csapat, ami azt jelenti, hogy osztályozót játszhatnak a PL-tagságért, viszont három pontra van tőlük csak a Derby, akik szintén erre a helyre pályáznak. A csapat idegenben matematikusokat megszégyenítő sormintát produkál eddig: hét győzelem, hét vereség és hét iksz, ez a mérleg. Legutóbbi három idegenbeli fellépésüket egyaránt meg tudta nyerni Harris gárdája.

A kényszerszünet óta öt meccset játszott a Cardiff és a keddi Blackburn elleni vereséget leszámítva veretlenek voltak. Három győzelem és egy döntetlen, viszont az említett eheti vereség még sokba kerülhet nekik a végelszámolásnál.

Fulham – Cardiff

A Fulham és a Cardiff játszott már egymás ellen ebben a bajnoki idényben. Akkor a walesi csapat hiába vezetett 1-0-ra, még a félidő vége előtt érkezett a fent említett Mitrovic, aki egyenlített. A végén már nem született találat, így a csapatok megosztoztak a pontokon. Ez nem is volt akkora meglepetés, ugyanis a legutóbbi 13 tétmeccsükből hatszor is döntetlen lett az összecsapás vége. A Cardiff alapból is csak egyszer tudott Londonban nyerni minden tétmeccset nézve. Ma sem számítunk arra, hogy győznének, a Fulham jobb formában van, ráadásul visszatér Mitrovic is, aki sokat dobhat a csapaton. Két tippünk is van mára, érdemes ezeket megpakolni egy kis szotyipénzzel.

Meccs: Fulham – Cardiff, Championship, péntek 21:15

Tipp 1: 1X2. Fulham. Odds: 1,92

Tipp 2: Hazai csapat gólszám 1,5. Több. mint 1,5. Odds: 1,94