Április 16-án kezdődött a PDC Home Tour versenysorozata, amelyet a koronavírus miatti helyzetre való reagálásképpen hozott létre a világ első számú darts szervezete. Az online közvetítésű, otthoni darts meccseknek megvolt a maguk hangulata, ma viszont minden kiderül, ugyanis jön a finálé!

A szabályokban nincs változás, mindenki játszik mindenkivel és a meccsek hat nyert legig tartanak. Nálunk nincs kérdés, skót bajnokot avatunk. Game On!

A döntőben a következő négy játékossal találkozunk:

  • Gary Anderson
  • Jelle Klaasen
  • Jonny Clayton
  • Nathan Aspinall

Gary Anderson – Jelle Klaasen

Gary Anderson tükörsimán jutott be a döntőbe, egydül az első meccsén Mike De Decker ellen kellett megizzadnia (6-5 lett a végeredmény). A “Repülő Skót” az elődöntőt 94,78-as átlaggal zárta, hét darab 180-at dobott és volt egy nagyon szép 116-os kiszállója is. A kétszeres világbajnok skót játékos ezzel kilenc meccsből kilenc győzelemmel áll a Home Touron. Elnézve az egész torna alatt mutatott teljesítményét, Gary abszolút a döntő csoport esélyese, ezáltal pedig a torna végső várományosa.

Jelle Klaasen másodikként kvalifikálta magát a döntő csoportba. Az elődöntő első kvartettjében csupán egyetlen vereséget szenvedett. Igen, nem más, mint Gary Anderson intézte el a “Kobrát” 6-2 arányban. A holland 88,55-ös átlaggal zárta a napot, összesen négy darab 180-at dobott volt és nagyon szép 152-es megoldása is. Az eddigi kilenc online meccse közül hatot tudott megnyerni, hármat elvesztett.

Tipp: elnézve Gary Anderson formáját, nehezen tudjuk elképzelni, hogy akkorát esne a teljesítménye, hogy ne húzza be a végső győzelmet. A “Kobra” ellen biztosak vagyunk a skót győzelmében.

Ha Gary Anderson átrepül a kobrán, akkor 1,40-es oddsot nyerhetünk vele.

Jonny Clayton – Nathan Aspinall

Jonny Clayton jutott be harmadikként a Home Tour fináléjába. A walesi dartsos 95,92-es átlaggal zárta az elődöntő második csoportját. Még az első meccsét követően nem volt egyértelmű, hogy helye lesz a legjobb négyben, ugyanis az első összecsapáson kikapott Nathan Aspinalltól. Utána viszont megrázta magát, megnyerte a maradék két találkozóját, így jobb legarányának köszönhetően a csoport élén végzett. A nap folyamán megoldott egy 142-es kiszállót és dobott összesen hat darab 180-at. Az online darts tornán lejátszott kilenc csörtéjéből nyolcat meg tudott nyerni, mindösszesen egy vereséget szenvedett csak.

Nathan Aspinall a negyedik szereplője a mai Home Tour finálénak. Az angol a legjobb négybe jutott játékosok közül egyedüliként masírozott a döntőbe 100 feletti napi átlaggal (102,94-el zárta az elődöntő csoportot). Öt darab 180-at dobott és egy 147-es kiszállóval jelezte, hogy jó formában várja a mai utolsó csoportkört. “The Asp” – hasonlóan Claytonhoz – nyolc győzelemmel és egy vereséggel áll a Home Tour eddigi meccsein.

Tipp: Jonny Clayton remek játékos, jó formában is van, viszont Aspinall ellen nem lesz esélye.

Ha Aspinall elveri Claytont, akkor 1,50-es odds ütheti a markunkat.

Ezt várjuk a PDC Home Tour döntőjében:

Nathan Aspinall - Jelle Klaasen: Aspinall győz
Gary Anderson - Jonny Clayton: Anderson győz
Jelle Klaasen - Jonny Clayton: Clayton győz
Nathan Aspinall - Gary Anderson: Anderson győz
Gary Anderson - Jelle Klaasen: Anderson győz
Jonny Clayton - Nathan Aspinall: Aspinall győz