A Serie A-ban a 36. fordulóra kanyarodunk rá, jön a Genoa – Inter összecsapás, ahol a pontokra a hazaiaknak van nagyobb szükségük.

Genoa

A Genoa jelenleg a bentmaradást jelentő 17. pozícióban található az olasz pontvadászatban. Megnyugodni viszont még nem tudnak, ugyanis a Lecce négy pontra van mögöttük. Az utolsó két fordulóban még alakulhatnak úgy az eredmények, hogy a Lecce marad bent a Serie A-ban. Hazai pályán a Genoa eddig 19 pontot kapart össze, ezt hat győzelemmel és egy döntetlennel hozták össze. Mellette még van a gárdának tíz veresége.

A kényszerszünet óta kilenc tétmeccsen léptek pályára Cacicia fiai. Csak három meccset tudtak megnyerni, kétszer remiztek, míg négy alkalommal kikaptak. Ami bizakodásra adhat okot az az, hogy a legutóbbi négy találkozójukon hozták össze ezt a három győzelmet, szóval a csapat elvileg lendületben van. Legutóbb a Sampdoria otthonából hozták el a három pontot. A bajnokság vége előtt most már nem hibázhatnak, ha bent szeretne maradni az együttes az élvonalban.

Inter

Antonio Conte a szerdai Fiorentina elleni 0-0-t követően azt nyilatkozta, hogy nem érdekli, hogy a csapata második vagy harmadik helyen végez, neki az első hely számít csak. Erről már lekéstek, maximum a következő idényben motiválhatja ezzel a csapatát. És ha már motiváció, akkor rá is férne az együttesre, ugyanis a legutóbbi két összecsapásán két döntetlent ért el a milánói együttes. Idegenben egyébként ebben a szezonban a legjobb mutatóval rendelkeznek a “Kék-feketék”, ugyanis csak kétszer kaptak ki, míg négy döntetlen mellett 11 győzelem áll a nevük mellett.

A koronavírus hozta szünet óta Conte fiai 11 tétmeccset játszottak (egy kupa és tíz bajnoki). Ebből csak ötöt tudtak megnyerni, míg szintén ötször döntetlenre végeztek és egyszer – a Bologna elleni hazai találkozón – vesztesként hagyták el a gyepet. Jegyezzük fel azt is, hogy a márciusi Juventus elleni bajnoki 2-0-ás vereség óta mindig sikerült egy gólt rúgni az Internek idegenbeli tétmeccsén.

Genoa – Inter

A Genoa és az Inter lejátszotta már egymás elleni bajnoki odavágóját. Akkor azon a meccsen erődemonstrációt tartott a milánói gárda, ugyanis a 2-0-ás félidőt követően még kettőt berámoltak a Genoa kapujába. Ha a további egymás elleni eredményeiket nézzük, akkor hazai pályán meglepő a Genoa dominanciája. Legutóbbi hat tétmeccséből ötöt a Genoa nyert meg odahaza, míg tavaly tudott csak győzni náluk az Inter.

Mire fogadjunk? A két csapat közül a hazai gárda a motiváltabb, ugyanis egy esetleges győzelemmel biztosítanák a bent maradásukat. Hogy az Intert valóban le tudják-e majd győzni, az jó kérdés. Mi inkább úgy közelítenénk meg a mai meccset, hogy nem számítunk arra, hogy Conte csapata nyerni fog. Így egy kéteséllyel támadunk az összecsapás előtt.

Meccs: Genoa – Inter, Serie A, szombat 19:30

Tipp: Kétesély. Genoa vagy Döntetlen. Odds: 2,05