A Serie A 31. fordulójában jön a Genoa – Napoli összecsapás, ahol mind a két csapatnak nagyon kellenek a pontok. Csak más okból kifolyólag.

Genoa

A Genoa jelenleg csak 17. bajnokságban, ami ha most érne véget az olasz pontvadászat, akkor azt jelentené, hogy bent marad az együttes az élvonalban. A 18. Leccével szemben kétpontos az előnyük, amihez még fontos lenne, hogy hozzá pakoljanak párat. Ehhez legalább a hazai meccseket nyerni kellene. Ebben a szezonban eddig csak négy alkalommal jött ez össze, egyszer ikszeltek és kilenc alkalommal szenvedtek vereséget. Legutóbb a Cagliarival szemben sikerült otthon tartaniuk a három pontot, de ez az összecsapás februárban volt.

A kényszerszünetet követően a Genoa négy meccset játszott és még egyszer sem sikerült nyerniük. Biztató lehet számukra, hogy legalább mindegyik összecsapáson rúgtak gólt, többek között a Juventus ellen is szereztek egyet hazai pályán. A mai napon senki sem fog hiányozni a csapatból, így várhatóan a hétvégi kezdő 11 lép majd pályára.

Napoli

A Napoli teljesen más célokért küzd, mint a Genoa. Az Olasz Kupa megnyerését követően Gattuso együttese az Európa Liga helyekért küzd. Jelenleg hatodik a csapat, de azonos pontszámmal állnak, mint az ötödik Roma. Vendégként ebben a szezonban eddig hét győzelem mellett négy döntetlen és négy vereség áll a csapat neve mellett.

A kényszerszünetet követően hat meccset játszott a Napoli. Mint említettük, az Olasz Kupát megnyerték a Juventust legyőzve. A bajnokságban három győzelmet hoztak össze, viszont az Atalanta otthonában 2-0-ra kikaptak. Pozitívum, hogy a hétvégén a tabellán közvetlenül előttük álló Romát sikerült legyőzniük odahaza. Gattuso a mai napon kénytelen lesz Demme és Koulibaly nélkül összeállítani a csapatát, ugyanis a két játékos eltiltását tölti. Mellettük még Malcuit és Ospina sem bevethető sérülés miatt.

Genoa – Napoli

A két együttes novemberben játszott már egymás ellen. Akkor hazai pályán a Napoli nem tudott betalálni, igaz a vendég Genoa sem szerzett gólt. Minden tétmeccset figyelembe véve a Napoli immáron 15 találkozó óta veretlen a Genoával szemben. Annak ellenére, hogy a hazaiaknak nagyon kellenek a pontok, nem érezzük őket annyira magabiztosnak, hogy megverjék Gattusoékat. Arra jók lesznek, hogy egy gólt legalább berámoljanak, de a győzelem nem jön össze nekik.

Meccs: Genoa – Napoli, Serie A, szerda 19:30

Tipp: 1X2 + Mindkét csapat szerez gólt. Vendég és igen. Odds: 3,40