Csütörtök este a legjobb 16 közé jutás a tét az Európa Ligában, jönnek a kieséses párharcok első körös meccsei. Kifejezetten kerülöm az eurépaligát, mert ha valamit nem lehet eltalálni, akkor ezek a csütörtöki találkozók, de azért most 2 meccsre hozom a megérzéseimet.

FC Bruges – Manchester United

Ole Gunnar Solskjær csapata hétfő este 2-0-ra győzött a Chelsea otthonában, amellyel megszakadt a 3 meccses nyeretlenségi és gólképtelenségi sorozatuk a bajnokságban. Az Európa Ligában bravúrt bravúrra halmozva megnyerték csoportjukat és a sorozat egyik végső esélyeseként vágnak neki az egyenes kieséses szakasznak.

A Bruges együttese a Bajnokok Ligája A csoportjában lett harmadik a PSG és a Real Madrid mögött, így kerültek az Európa Liga mostani szakaszába. A belga bajnokságot magabiztosan, 9 ponttal vezetik, otthon még veretlenek már ami a hazai pontvadászatot illeti (10 győzelem és 3 döntetlen a mérleg). A csatársorban Vanaken és Okereke szállítja a gólokat, de érdemes még Emmanuel Bonaventure Dennisre is figyelni, aki iránt állítólag tavaly nyáron a Manchester United is érdeklődött.

Nehéz megtippelni, hogy Solskjær milyen szerepet szán a szezon hátralévő részében az Európa Ligának. A bajnokságban a legjobb négy lőtávolban van, viszont az EL megnyerése automatikus BL részvételt érne. Az biztos, hogy a hétfői meccshez képest rotálni fog csapatán, feltehetően elől a téli átigazolási időszakban megszerzett Ighalo fog kezdeni, míg Mata, Lingard és Andreas Pereira is szerepet kaphat. Tippem, hogy a Bruges hazai pályán nem fog kikapni, így a kétesély piacra mehet a fogadásunk.

Meccs: FC Bruges – Manchester United, csütörtök 18:55

Tipp: FC Bruges vagy Döntetlen. Odds: 1,55

Ludogorec – Inter

Egyszer fent, egyszer lent, ugye Conte? Hiába verte meg 2 hete a városi rangadón az Inter a Milan együttesét, az olasz kupa első mérkőzésén hazai pályán vereséget szenvedtek a Napolitól, majd az előző hétvégén a Lazio is elverte őket, így a bajnokságban visszacsúsztak a harmadik pozícióba. A Bajnokok Ligájában ősszel meglepetésre nem sikerült a továbbjutás, így kerültek az Európa Liga kieséses szakaszába.

Ahogy a Manchester United, úgy az Inter kapcsán is nehéz megjósolni, hogy milyen arcukat mutatják az Európa Ligában. Az biztos, hogy Conte kerete elég mély ahhoz, hogy bírják a kettős (hármas) terhelést.

A Ludogorec együttesét jól ismerhetjük, hiszen ősszel az FTC csapatát előzték meg az EL csoportban, kiharcolva ezzel az egyenes kieséses szakaszban való részvételt. A bolgár együttes masszív csapat benyomását kelti, a szombaton visszatért bolgár bajnokságban – amelyet vezetnek – egy 6-0-al hangoltak az olaszok ellen.

Ebben a szezonban hazai pályán a bolgárok még a BL-selejtező körében a Fraditól, majd az EL csoportkörében az Espanyoltól kaptak ki, a többi mérkőzést veretlenül hozták le. Ez a statisztika okot adhat arra, hogy ne hendikepes Inter győzelemre tegyünk…mert mint írtam, az Inter kerete sokkal mélyebb. Ha Conte rotálja is csapatát, a győzelemre jónak kell lennie az olasz csapatnak.

Meccs: Ludogorec – Inter, csütörtök, 18:55

Tipp: Inter nyer. Odds: 1,75