Folytatódik a PDC Home Tour, zajlik az online darts torna második szakasza, az az a play-off kör. A továbbjutott 32 játékos nyolc, négyfős csoportban küzd meg a továbbjutásért.

A csoportgyőztesek korábbi formáját vesszük mindig górcső alá, így sportfogadói szemmel remek képet kapunk, hogy ki lehet az adott játéknap legfőbb esélyese.

A play-off harmadik csoportjában a következő négy játékossal találkozunk:

  • Gary Anderson
  • Nick Kenny
  • Luke Humphries
  • Jamie Lewis

Gary Anderson – Nick Kenny

Gary Anderson magabiztosan repült a legjobb 32 közé, ahogy arra mi számítottunk is. A “Repülő Skót” megoldotta otthoni Wifi problémáját, amit egy magabiztos teljesítménnyel hálált meg. Az első két meccsén egyaránt 5-1-re múlta felül aktuális ellenfelét, majd az utolsó összecsapáson, amely a csoport első helyéről döntött, Gary 5-2-re verte el Kim Huybrechtset. Három meccs, három győzelem, 91,81-es napi átlag, ez a skót Home Tour mérlege. Jegyezzük fel, hogy az utolsó megmérettetésre melegedett be igazán Anderson, ott már 50% felett jöttek a kiszállói is.

A PDC Home Tour ötödik csoportját a walesi Nick Kenny húzta be, aki már rögtön az első meccsén jelezte, ő bizony csoport első helyét célozta be aznap este. Az előzetesen favoritnak kikiáltott Luke Humphriest 5-3 arányban győzte le rögtön az első meccsen, majd a maradék két összecsapását is megnyerte. A napot 84 körüli átlaggal zárta, ami a folytatásban lehet, hogy kevés lesz (a Home Tour első szakaszában ez volt a harmadik leggyengébb napi átlag).

Tipp: Anderson toronymagas esélyes a Kenny elleni meccsen. Hogy a csoport győzelemre is az lenne, abban már nem vagyunk biztosak. Luke Humphriest tartjuk erre inkább esélyesnek.

Ha Anderson elveri Nick Kennyt, akkor 1,20-as oddsot foghatunk.

Luke Humphries – Jamie Lewis

A darts ifjúsági világbajnokának, Luke Humphriesnak nem kellett kétszer mondani, hogy ragadja meg a PDC-től kapott második esélyt. Luke köszönte szépen és valami egészen parádés játékkal simán hozta a Home Tour 28. csoportját. Három meccs, három győzelem, hat pont, a játéknap végén pedig hét darab 180 állt a neve mellett. De amit még inkább hangsúlyozni kell az angol játékával kapcsolatban az az átlaga. Írd és mondd 102,43-as napi átlagot produkált, ami a harmadik legmagasabb átlag a Home Touron. Humphries komolyan jelezte, hogy a folytatásban, a legjobb 32 között igen is esélyesként kell vele számolni.

Folytatódik a PDC Home Tour második szakasza, az az a play-off kör. A mai napon szembe megyünk a bukikkal és Luke Humphries lesz az emberünk!
Luke Humphries 100 feletti átlaga minket meggyőzött. Kép forrása: PDC

Jamie Lewis rögtön a Home Tour első napján meglepetést okozott, ugyanis az esélyes Peter Wright helyett ő lépett tovább az első csoportból. Természetesen nem érdemtelenül, hiszen a világbajnokot 5-1 arányban győzte le. Még az is belefért neki, hogy egy nagyon gyenge 79 körüli átlaggal verje el Peter Jacques-ot. A végén négy ponttal, jobb legarányának köszönhetően ment tovább a kvartettből. A nap folyamán egyébként mindössze csak két darab 180-as dobást eresztett meg.

Tipp: ahogy fent említettük, Luke Humphries 100 feletti napi átlagával nálunk a mostani csoport legfőbb esélyesévé lépett elő.

Jamie Lewis elleni győzelme 1,50-es oddsot, míg Gary Anderson elleni győzelme 2,60-as szorzót ér.

Ezt várjuk a PDC Home Tour play-off harmadik csoportjában:

Gary Anderson - Nick Kenny: Anderson győz
Luke Humphries - Jamie Lewis: Humphries győz
Nick Kenny - Jamie Lewis: Lewis győz
Gary Anderson - Luke Humphries: Humphries győz
Luke Humphries - Nick Kenny: Humphries győz
Jamie Lewis - Gary Anderson: Anderson győz