Visszatért az olasz futball, konkrétan lezavarták gyorsan a kupa meccseket. Szombat óta pedig a Seria A is visszatért. A 27. forduló esti mérkőzésén a Bologna fogadja a Juventus együttesét, mi pedig megnézzük, hogy Sarri csapatának sikerült-e kihevernie az elveszített kupadöntőt.

Bologna

A Bologna jelenleg 10. helyet foglalja el a tabellán. Az együttesnek jót tehetett a kényszerszünet, hiszen a legutóbbi három bajnoki meccsükön győzelem nélkül maradtak. Kikaptak odahaza a Genovától, ezt követően szintén hazai pályán csak egy 1-1-es döntetlenre futotta az Udinesével, majd Romában a Lazio intézte el őket 2-0-ra. Odahaza egy igazi középcsapathoz méltó teljesítményt produkálnak eddig: négy győzelem, öt döntetlen és négy vereség áll a csapat neve mellett. Jegyezzük fel azt is gyorsan, hogy ebben az idényben csak egyszer fordult elő, hogy a Bologna ne rúgott volna minimum egy gólt hazai pályán.

Hírek az együttes háza tájáról: Jerdy Schouten, Federico Santander és Mattia Bani eltiltás miatt nem áll Mihajlovic rendelkezésére. Egészséges, így bevetésre vár Orsolini és Palacio is, akik ketten együtt ebben az idényben összesen 13 gólt szereztek a Bologna színében.

Juventus

A Juventus a kényszerszünetet követően már játszott két meccset. Az Olasz Kupa elődöntőjének visszavágóján odahaza 0-0-ra végeztek a Milannal. Mivel az első meccsen idegenben rúgtak egy gólt, ezért ez elegendő volt ahhoz, hogy Ronaldóék döntőt játszanak a Napolival. A fináléban viszont nem sok örömüket lelték a torinóiak. A gólnélküli találkozó tizenegyespárbajba torkollott, amelyet mint tudjuk, elbukott a Juventus. Dybala és Danilo is rontott, így Gattuso csapata emelhette magasba a trófeát.

Ami a bajnokságot illeti: a Juventus egy ponttal vezeti az olasz bajnokságot, viszont egy ponttal ott van a nyakukon a Lazio együttese. Sarri csapata nem túl acélos idegenben: eddig nyolc győzelem, két döntetlen és három vereség áll a “Zebracsíkosok” neve mellett. Legutóbbi három meccsükből kettőt elbuktak idegenben, csak egyet tudtak megnyerni.

Bologna – Juventus

A Bologna és a Juventus ebben a szezonban lejátszotta már odavágóját. Akkor 1-1-es félidőt követően Pjanic góljával otthon tartotta az “Öreg Hölgy” a három pontot. A Juventus szurkolói nem túl boldogok a csapat legutóbbi teljesítményét látva. A torinói gárda két meccs óta gólképtelen, ráadásul a Napoli elleni kupadöntőt sem heverik ki egykönnyen. A Bologna masszív közép csapat, egészségesek a kulcsemberei, ezért mi arra számítunk, hogy nem fognak nagyon kikapni. Ha egyáltalán kikapnak…

Meccs: Bologna – Juventus, Seria A, hétfő 21:45

Tipp 1: Hendikep 2:0. Bologna. Odds: 1,50

Tipp 2: Mindkét csapat szerez gólt. Igen. Odds: 1,70