Végre újra bepörög a darts élet, jön a World Matchplay első napja, mi pedig természetesen jövünk a napi darts tippekkel.

A fenti megállapítás úgy helyes, hogy természetesen a pandémia alatt is volt verseny, konkrétan a PDC Home Tour küzdelmeit végig is követtük. Ezen kívül pedig a PDC Summer Series keretében múlt héten öt Players Championship fordulót is lezavartak.

Simon Whitlock

A nyitómeccs rögtön egy érdekes párharcot hoz, ugyanis a kétszeres World Matchplay elődöntős Simon Whitlock az újonc Ryan Joyce ellen lép tábla elé. Az ausztrál 2010-ben és 2014-ben jutott a döntő kapujáig, viszont átlépnie egyszer sem sikerült a küszöböt. Ezek elég régen elért sikerek voltak, Whitlock teljesítménye megkopott már azóta.

Idén a Players Championship versenyeken elért legjobb eredménye a 16 közé kerülés, a PDC Home Tour versenysorozaton az első csoportkörből sem sikerült továbbjutnia. Ráadásul utolsó helyen zárt, így a második kanyarban sem volt érdekelt. Az elmúlt PC állomásokról pedig egy legjobb 32-be kerülést lehet vele kapcsolatban kiemelni.

Ryan Joyce

Ryan Joyce újoncként vág neki a 2020-as World Matchplay küzdelmeinek. A koronavírus előtti időszakból egy Players Championship állomáson elért legjobb 16-be kerülést lehetett vele kapcsolatban megemlíteni. A Home Tour sorozat sem sikerült neki túl fényesen, de Whitlocktól eltérően az első csoportban elért második hellyel részt tudott venni a második etapban. Igaz, hiába nyert ott két meccset, nem jutott tovább.

Viszont ami azóta történt Ryan Joyce-szal, az mesébe illő. A PDC Summer Series elnevezésű tornán – ez gyakorlatilag csak annyi volt, hogy öt Players Championship fordulót lezavartak öt nap alatt – parádés teljesítményt nyújtott. A PC tizedik állomását bombameglepetésre meg tudta nyerni! Többek között Humphriest, Durrantot, Gary Andersont és a döntőben Dave Chisnallt legyőzve zsebelte be az elsőséget.

Simon Whitlock – Ryan Joyce

Az idei World Matchplayt zártkapuk mögött, nézők nélkül kénytelen a PDC lebonyolítani. Ebből adódóan az egyes játékosok idei Home Tour és Players Championship eredményeit érdemes alapul venni. Ha így teszünk, akkor a mai nap nyitómeccsén egyértelműen Ryan Joyce-nak áll a zászló. A pár nappal ezelőtti PC sikerre építve a Whitlock elleni meccsen az angolt hozzuk ki győztesnek. Ráadásul szép oddsot is fogunk vele!

Meccs: Simon Whitlock – Ryan Joyce, World Matchplay, szombat 19:10

Tipp: 1X2. Ryan Joyce nyer. Odds: 2,10

További tippek a World Matchplay szombati játéknapján:
Krzysztof Ratajski - Jermaine Wattimena: Wattimena nyer
James Wade - Keegan Brown: Wade nyer
Michael van Gerwen - Brendan Dolan: van Gerwen nyer
Gary Anderson - Justin Pipe: Anderson nyer