Folytatódnak a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszának mérkőzései, a Bayern München a Chelsea-nél vendégszerepel.

Chelsea

Szombaton Lampard újabb győzelmet aratott korábbi edzője, a portugál José Mourinho felett. Kellett is a Kékeknek a Tottenham felett aratott diadal, hiszen bukhatták volna a bajnokságban a negyedik pozíciót, így viszont egy kis időre fellélegezhetnek. Zsinórban harmadik hazai meccse jön a londoni kékeknek, és nagy kérdés, hogy a Bayern München ellen milyen arcát mutatja a Chelsea.

Az őszi Bajnokok Ligája etap nem indult túl jól Lampardéknak, hiszen rögtön az első kanyarban kikaptak a Valenciától odahaza és a csoport második helye is csak az utolsó meccsen jött össze. A Kékek 2-1-es hazai sikere a Lille ellen azt jelentette, hogy sikerült az Ajaxot megelőzni, így a Valencia mögött ők léphettek tovább a H csoportból. Otthon tehát 1 vereség, 1 győzelem és mellette egy döntetlen a mérleg. Ez az iksz volt talán a legemlékezetesebb találkozó ebből a csoportból, ugyanis 4-4 lett a végeredmény.

Folytatódnak a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszának mérkőzései, a Bayern München a Chelsea-nél vendégszerepel.
Lampard játékosként már egyszer szép győzelmet aratott a Bayern felett. Kép forrása: Chelsea FC

Ami a csapatot illeti, az biztos, hogy Kanté hetekre kidőlt, elől Giroud a szombati góljával kibérelte magának a csatár posztot a keddi találkozóra. Andreas Christiensen végigjátszotta a Spurs elleni mérkőzést, így Frank Lampard a Rüdiger-Christiensen-Azpilicueta-James négyessel kezdhet hátul. Kepa pedig úgy tűnik kegyvesztett lett, így ismét Caballero lehet a hálóőr.

Bayern München

Ha azt írtam, hogy a Chelsea-nek nem volt egyszerű az őszi BL kanyar, akkor a Bayern kapcsán azt kell megjegyezni, hogy ennyire simára nem is sikerülhetett volna a bajorok szereplése. 6 meccsből 6 győzelem, 24 rúgott és mindösszesen 5 kapott gól a mérleg, így a Tottenhamet megelőzve hullába nyerték a B csoportot. Lewandowski 10, míg Gnabry 4 góllal zárta ezt a kört. Ráadásul ne felejtsük el, hogy a Spurs otthonában 7-2-re (!) nyertek, amivel megágyaztak Pochettino távozásának és José Mourinho érkezésének.

A bajnokságban, ahogy azt megírtuk, a bajorok erődemonstrációt tartottak a Paderborn ellen. Igaz, a győzelem sokkal nehezebben jött össze, mint amire elsőre számítani lehetett. Lewandowski (ki más…) csak a 88. percben biztosította be a győzelmet a bajorok számára. Ezzel a diadallal továbbra is 1 ponttal megelőzik a bajnokságban a második helyezett Lipcse együttesét. Sőt mi több, idén még nem találtak legyőzőre, csupán a Leipzig elleni 0-0 “rondít bele” a tökéletes mérlegbe. A Bayern München a győztes találkozókon rendre 3 gólt vagy annál többet rúg, és ezen mérkőzéseken legalább 4 gól mindig esik.

Chelsea – Bayern München

Az egymás elleni legemlékezetesebb összecsapásuk a 2012-es BL-döntő volt. A Bayern hazai pályán szeretett volna Bajnokok Ligáját nyerni, amire minden esélye meg is volt. A Chelsea azonban egészen a tizenegyes párbajig kitartott, ahol Didier Drogba utolsó büntetőjével a londoniak ülhettek fel Európa trónjára. Azon a meccsen végig a pályán volt egy bizonyos Frank Lampard is…

A jelenlegi formákat elnézve nincs mit szépíteni a dolgon. Ennek a párharcnak toronymagas esélyese a német együttes, ahol ihletett formában játszó csatárok ontják a gólokat, önbizalommal telve várhatják az összecsapást. Lampard csapata tele van fiatalokkal, akiknek még rengeteg tapasztalatra van szükségük ahhoz, hogy egy ilyen párharc során felvegyék a kesztyűt a Bayern játékosaival. Ilyen előjelek mellett mégis erre a meccsre véleményem szerint a legbiztosabb tipp, ha a kölcsönös gólváltásra fogadunk.

Meccs: Chelsea – Bayern München, kedd 21:00

Tipp: Mindkét csapat szerez gólt IGEN. Odds: 1,60