Folytatódik a PDC Home Tour, zajlik az online darts torna második szakasza, az az a play-off kör. A továbbjutott 32 játékos nyolc, négyfős csoportban küzd meg a továbbjutásért.

A csoportgyőztesek korábbi formáját vesszük mindig górcső alá, így sportfogadói szemmel remek képet kapunk, hogy ki lehet az adott játéknap legfőbb esélyese.

A play-off nyolcadik, utolsó csoportjában a következő négy játékossal találkozunk:

  • Jonny Clayton
  • Scott Waites
  • Max Hopp
  • Carl Wilkinson

Jonny Clayton – Scott Waites

Ahogy arra számítottunk, a Home Tour nyolcadik csoportját a walesi Clayton húzta be. Magabiztos játékot bemutatva, 90 körüli átlagokat szállítva végül három győzelemmel zárta a játéknapot. Richard North ellen öt darab 180-at is odapakolt és 50% felett kiszállózott.

“A Home Tour eddigi teljesítményét elnézve megállapíthatjuk, hogy Scott Waites gyorsabban felvette a fonalat, jobb eredményeket szállított” – fogalmaztunk a Home Tour 27. játéknapja előtt. A csoportgyőzelemre azonban nem tartottuk esélyesnek a kétszeres BDO-világbajnokot, pedig Waites megragadta a PDC-től kapott második esélyt és tükörsimán jutott a 32 közé. Ellenfeleinek összesen csak öt darab leget engedett, Meulenkampnak pedig egyet sem. A hollandnak egy laza 5-0-át pakolt oda. A játéknapot végül 95,52-es átlaggal és hat darab 180 dobással zárta.

Tipp: Jonny Clayton nálunk a csoportfavorit, így rögtön a Waites elleni meccsén is győzelmet várunk tőle.

Ha Clayton elkapja Waitest, akkor 1,60-as szorzóval gazdagodhatunk.

Max Hopp – Carl Wilkinson

Nem láttuk jönni, hogy az idén pocsék formában dobáló német Max Hopp lesz az, aki a Home Tour 12. csoportját behúzza. Ez volt az a kvartett, ahol Keegan Brownnál megszakadt az internetkapcsolat, így át kellett gyorsan alakítani a lebonyolítást. Törölték Brown eredményeit (csak egy meccset játszott), majd a megmaradt három játékos kétszer mérkőzött meg egymással. Így jöhetett az össze, hogy Hopp három győzelemmel és egy vereséggel, hat pontot gyűjtve juthatott a legjobb 32 közé. De az idei formáján még csiszolnia kell, ugyanis a játéknap végén egy darab 180-at írhatott be a neve mellé, ami a Home Tour első szakaszának legrosszabb mutatója.

Carl Wilkinson meglepetésre mind a három összecsapását behúzta a Home Tour 13. csoportjában. 94 felett zárta a napi átlagát, hat ponttal köszönte szépen és a legjobb 32 közé lépett. Edgart egyébként 5-0-ra simázta, 100 felett átlagolt, 62%-ban pedig megdobta a kiszállóit. Wilkinson stabil játékot hozott, a legjobb 32 között meglátjuk, hogy mire lesz még képes.

Tipp: Carl Wilkinson magabiztosabban játszott, mint a német Max Hopp, így a kettejük egymás elleni csörtéjéből Wilkinson jöhet ki jobban.

A bukiknál nem Carl Wilkinson a meccs esélyese, így ha győz Hopp ellen, akkor 2,40-es oddsot foghatunk vele.

Ezt várjuk a PDC Home Tour play-off nyolcadik csoportjában:

Jonny Clayton - Scott Waites: Clayton győz
Max Hopp - Carl Wilkinson: Wilkinson győz
Scott Waites - Carl Wilkinson: Waites győz
Jonny Clayton - Max Hopp: Clayton győz
Max Hopp - Scott Waites: Waites győz
Carl Wilkinson - Jonny Clayton: Clayton győz