A Premier League 27. fordulójának rangadóját szombat késő délután rendezik, ahol a Leicester City fogadja a bajnoki címről már lemondó Manchester City-t.

Leicester City

Brendan Rodgers parádésan összerakta a Leicester City-t erre a szezonra. A “Rókák” stabilan a BL indulást jelentő harmadik helyen tanyáznak, a negyedik Chelsea 9 pontra van tőlük. A jó forma azonban az utóbbi időben mintha elkerülné a 2016-os Premier League bajnokot. Ha minden tétmérkőzést figyelembe veszünk, akkor a január eleji Wigan ellen megnyert FA Kupa mérkőzés óta lejátszottak 8 összecsapást, de csupán kettőt tudtak megnyerni. Háromszor leikszeltek és háromszor kikaptak.

Ami szépíti az előző statisztikát, hogy ezeken a találkozókon rendre betaláltak Vardy-ék, kivéve a múlt heti Wolves elleni meccset, ahol mi előre meg is mondtuk, hogy leikszelnek a csapatok. Az angol támadó mellett Ayozé Perez és Maddison is bevethető lesz a City ellen. Ők hárman összesen 30 gólt szállítottak már a bajnokságban.

Rodgers felkészült a Leicester - Manchester City összecsapásra.
Brendan Rodgers kiváló munkát végez a Leicester City-nél. Kép forrása: fourfourtwo.com

Manchester City

Pep Guardiola együttesével kapcsolatban most minden arról szól, hogy az UEFA a pénzügyi fair play szabály megsértése miatt 2 évre kizárta őket a Bajnokok Ligájából. Ugyan az ítélet ellen a klub még fellebbezhet, de már most arról megy a találgatás, hogy kik lesznek az első távozók. A pályán egyelőre a krízisből nem látszik semmi, ugyanis szerdán az elmaradt West Ham elleni meccset sima 2-0-val hozták a “Kékek”. Kellett is a győzelem, ugyanis a City elbukta a Uniteddel szemben a városi rangadót és kikapott a Tottenhamtől is. Ráadásul ezeken a meccseken még gólt sem tudtak szerezni.

Fontos megemlíteni, hogy Guardiolának kiemelt figyelmet kell fordítani a szerdai Bajnokok Ligája meccsre is, hiszen a Real Madridnál vendégszerepelnek. Pep pár hete tett olyan nyilatkozatot, hogy ha nem nyerik meg idén a BL-t, akkor a vezetőség nyugodtan kirúghatja. Ez vajon azt jelenti majd, hogy hatványozottan fókuszálnak a BL-re vagy pont ez a “teher” lesz az, ami miatt ismét csak nem sikerül megnyernie az óhajtott trófeát?

A Leicester és a Manchester City fordított felállásban idén már összecsapott, akkor hiába vezettek a “Rókák” Vardy góljával az Etihad stadionban, a végén 3-1-es City győzelem született. Ebből is látszik, hogy Brendan Rodgers a nagy csapatok ellen is fel tudja készíteni csapatát, még ha vereség is lett a meccs vége. Most a hazai környezet, a City-nél zajló krízis és a tény, hogy szerdán a Real ellen kell játszaniuk, a Leicester malmára hajthatja a vizet.

Meccs: Leicester – Manchester City, szombat, 18:30

Tipp: Leicester vagy Döntetlen. Odds: 2,10