Jön a második nap a World Matchplay tornán, mi pedig természetesen nem hagyhatjuk szó nélkül a fogadási lehetőségeket. A Rob Cross – Gabriel Clemens meccset néztük ki magunknak!

Rob Cross

A játéknap harmadik összecsapása a Rob Cross – Gabriel Clemens csörte lesz. Ha nem vizsgálnánk meg alaposabban is a játékosok közelmúltbeli teljesítményét, akkor könnyen rámondhatnánk, hogy Rob Cross behúzza az összecsapást. A tavalyi World Matchplay győztes angol valóban nagyobb névnek számít, ám idén még adós a jó eredményekkel. Az idei évre úgy fordult rá Cross, hogy többször elmondta, változtatott az életmódján, jobban odafigyel a táplálkozásra, aminek köszönhetően fogynia is sikerült. Az kényszerszünet előtti Players Championship fordulókon eddig egy negyeddöntő a legjobb eredménye, a Premier League-ben pedig csak egy győzelme van eddig.

A PDC Home Touron ugyan a legjobb nyolcig ment, de az első csoportkörben a legrosszabb átlaggal tette mindezt. Az utolsó csoportkörben pedig háromból csak egy meccset tudott behúzni. Aztán rendbe tette magát és Summer Series keretében lejátszott PC állomásokon jobban szerepelt. Egészen konkrétan a 12. kanyarban a döntőig ment, többek között Noppertet és Suljovicot legyőzve, a fináléban viszont James Wade megálljt parancsolt neki.

Gabriel Clemens

A német Gabriel Clemens 2018 óta tagja a PDC szervezetének, előtte a BDO-nál versenyzett. Jól sikerült neki a váltás, ugyanis tavaly a Grand Slam of Dartson, valamint idén a UK Openen is a legjobb 16-ig jutott. A koronavírus előtti Players Championship állomásokról hozott már egy elődöntőt, valamint két negyeddöntőt is.

A Home Tour nem alakult úgy, ahogy arra előzetesen számítottunk volna, az első csoport küzdelmek során csak egy meccset nyert meg, így a továbbjutás nem lett meg. Ezt követően viszont a németországi Super League Dartson letarolta a mezőnyt. Az első fordulóban magabiztosan nyerte a csoportját, még a negyeddöntőben is diadalmaskodott, végül az elődöntőben a későbbi győztes Kurz egy nagyon szoros csatában legyőzte. A Summer Series keretében lebonyolított PC tornákra is átmentette jó formáját, ugyanis egyszer az elődöntőig, egyszer a nyolcaddöntőig menetelt. 

Rob Cross – Gabriel Clemens

A Rob Cross – Gabriel Clemens összecsapás kiegyenlített küzdelmet hozhat. Ha megnézzük a kettejük egymás elleni eredményeit, akkor azt látjuk, hogy a német játékos kétszer is legyőzte Rob Crosst. Elnézve a formákat, ha ma is nyerne Clemens, mi egyáltalán nem lennénk meglepve. Jobban teljesített a Summer Series-en, erre építve mi kiejtjük a címvédő angolt.

Meccs: Rob Cross – Gabriel Clemens, World Matchplay, vasárnap 20:50

Tipp: 1X2. Gabriel Clemens. Odds: 2,40

További tippek a World Matchplay vasárnapi játéknapján:
Mensur Suljovic - Jamie Hughes: Hughes nyer
Glen Durrant - Jeffrey de Zwaan: Durrant nyer
Peter Wright - Jose De Sousa: Wright nyer
Michael Smith - Jonny Clayton: Smith nyer