Folytatódnak a World Matchplay küzdelmei, a mai napról az Adrian Lewis – Dimitri van den Bergh negyeddöntőt vesézzük ki.

Adrian Lewis

Örülhetnek az Adrian Lewis rajongók, ugyanis a korábbi világbajnokot régen láttuk már ilyen messze jutni major tornán. A 2013-as World Matchplay döntős “Jackpot” a nyolcaddöntőben Danny Nopperttel találkozott. Előzetesen mi arra tippeltünk, hogy a holland megy tovább, mert ő volt az, aki Price-t is kiütötte. Végül Lewis a meccset 11-7-re nyerte, 99,81-es átlaga és 40% feletti kiszálló statisztikája több, mint meggyőző. Ezzel az angol két győzelemmel áll, ugyanis az első körben Steve Beatont sikerült elvernie.

Ahogy említettük, régen láttuk már Lewist ilyen magasságokban. A Home Tour küzdelmeiben nem vett részt, tétmeccsen tábla elé legutóbb pár hete a Summer Series keretében lebonyolított Players Championship fordulókon állt. Az itt lejátszott hat meccséből csak kettőt tudott megnyerni, így ha előzetesen tippelni kellett volna, akkor sok jót nem jósoltunk volna “Jackpotnak”. Most úgy tűnik, hogy nem csak ránk, hanem minden kritikusára rácáfol.

Dimitri van den Bergh

A belga Dimitri van den Bergh elsőként szerepel a World Matchplay-en. A táncoslábú fiatal dartsos pedig úgy van vele, hogy ha már itt van, akkor a lehető legtöbbet kihozza magából. Az első meccsén bombameglepetésre megverte a Home Tour bajnok Nathan Aspinallt, a nyolcaddöntőben pedig egy parázs összecsapáson Joe Cullennel szemben tudott nyerni. Ráadásul nem is akárhogyan, ugyanis 8-5-ös hátrányból állt fel a belga. A meccset végül 93,09-es átlaggal és 34%-os kiszálló hatékonysággal zárta. Ez a következő meccseken viszont lehet, hogy kevés lesz…

Van den Bergh a Home Tour versenysorozaton kétszer is meg tudta mutatni magát, viszont a legjobb 32-be nem sikerült bekerülnie. Lewishoz hasonlóan ő is megmutatta magát a Summer Seriesen. Sokkal jobb eredményeket szállított, mint az angol. A Players Championship keretében lejátszott tíz meccséből ötöt meg tudott nyerni, ez sokkal jobb mutató, mint amit Lewis produkált. Más kérdés, hogy a mai, kettejük párharcán mi fog számítani: a rutin vagy a fiatal lendület?

Adrian Lewis – Dimitri van den Bergh

Adrian Lewis és Dimitri van den Bergh egymással öt alkalommal mérkőzött meg. Eddig a belga áll jobban, ugyanis háromszor is győzni tudott. A legfrissebb diadala a tavalyi vébére datálódik, ahol is a nyolcaddöntőben Lewis már 3-1-re is vezetett a szetteket tekintve. Van den Berg innen egyenlített, sőt annyira belejött a játékba, hogy meg is fordította a meccset és végül 4-3-mal ment a legjobb nyolc közé.

Mire fogadjunk? Lewisnak megelőlegezzük a bizalmat, hogy végre újra a régi formáját láthatjuk és abban bízunk, hogy ez a lendülete most még ki fog tartani. Fűtheti a visszavágás vágya is, ugyanis nem olyan régen tetemes előnyt leadva kapott ki a fiatal belgától.

Meccs: Adrian Lewis – Dimitri van den Bergh, World Matchplay, péntek 20:10

Tipp: 1X2. Lewis nyer. Odds: 1,80

További tippek a World Matchplay pénteki napjáról:
Glen Durrant - Vincent van der Voort: Durrant nyer