Szombaton a 26. fordulóval folytatódik az NB I, azaz a magyar pontvadászat. A kora délutáni Kisvárda – Újpest meccsről hozzuk a napi foci tippjeinket!

Kisvárda

Bódog Tamás együttesének nem jött jól a koronavírus miatti kényszerszünet, ugyanis együttese éppen lendületbe jött. A Honvédot verték el idegenben 5-1-re és gyűjtöttek be nagyon értékes három pontot. A csapat így 31 egységgel hetedik a tabellán, de csak három pontra vannak a kieső zónától.

A Kisvárdának az Újpest elleni szombati találkozója lesz az első igazi tétmérkőzése, ugyanis a korlátozások feloldása óta csak barátságos mérkőzéseket játszottak. Viszont nem szerepeltek rosszul, ugyanis a Diósgyőr együttesét kétszer is le tudták győzni (1-0, 3-0), a Debrecennel pedig egyszer leikszeltek, egyszer pedig kikaptak tőlük. Amiben bízhatnak, az a hazai mérlegük, ugyanis ebben a mutatóban a negyedik legjobbak a mezőnyben: hat győzelem, két döntetlen és négy vereség.

Újpest

Az Újpest vezetőedzője, Nebojsa Vignjevics szerint csapata nem játszott alárendelt szerepben szerdán a Ferencváros ellen. A tréner azt is hozzátette, hogy ez a teljesítmény elég lesz ahhoz, hogy a “liláknak” ne legyenek kieső gondjai. Kellenek is a bízható szavak, ugyanis az Újpest utoljára februárban Kaposváron tudott győzni. Az együttes 29 egységgel jelenleg kilencedik a tabellán, és ha a hétvégén úgy alakulnak az eredmények, könnyen a kieső zónában találhatja magát.

A Kisvárdával ellentétben az Újpest szerdán a 20. fordulóról elhalasztott Fradi elleni vereséggel (1-0) hangolt a szombati összecsapásra. Előtte két barátságos találkozón egyszer kikaptak a Pakstól, egyszer pedig döntetlent értek el az MTK-val. Amiben az Újpest bízhat, az az idegenbeli mérlege a csapatnak, ugyanis az eddig összegyűjtött 29 pontjukból 20-at a hazai pályájuktól távol, idegenben szerezték.

Kisvárda – Újpest

A Kisvárda és az Újpest eddig öt alkalommal csapott össze, ebből egyszer nyert a Kisvárda, míg négyszer az Újpest. A fővárosi sikerek közül három is 1-0-val ért véget. Ez állt az eredményjelzőn a két csapat legutóbbi, tavaly decemberi összecsapása alkalmával is. Mivel mind a két együttesnek égetően nagy szüksége van a pontra, pontokra, hogy ha jövőre is az NB I-ben akarnak vitézkedni, ezért mi ebből a csörtéből a kölcsönös gólváltást nyerhetjük!

Meccs: Kisvárda – Újpest, szombat 16:55

Tipp: mindkét csapat szerez gólt. Igen. Odds: 1,55