Az Egyesült Államok-beli Delray Beach-en rendeznek a héten egy ATP250-es keménypályás tornát, mi pedig a világranglista 45. Kyle Edmund jó formáját használjuk ki.

A 25 éves, dél-afrikai születésű, de brit állampolgár Kyle Edmund most vasárnap legyőzte az olasz Andreas Seppit a New Yorkban rendezett ATP250-es keménypályás tenisztorna döntőjében. Ezzel 2018 után második ATP trófeáját sikerült bezsebelnie.

Kyle-nak az év első Grand Slam tornája, az Australian Open nem sikerült valami jól, ugyanis az első körben kizúgott a szerb Lajovic-csal szemben. Ez a kudarc annyira felpaprikázhatta a britet, hogy a new york-i tornát majdnem szett veszteség nélkül nyerte meg! Egyedül a dél-koreai Kwon vett el tőle játszmát. Ráadásul az elődöntőben a ranglista 50. Kecmanovicot egy nagyon sima 6-1, 6-4-el intézte el.

Kyle Edmund New York-ban nyerte meg élete második ATP tornáját.
Kyle Edmund lendülete ki fog tartani Ugo Humbert ellen is? Kép forrása: Skysports

A Delray Beach-en megrendezésre kerülő torna első körében a francia Ugo Humbert vár rá. Humbert a világranglista 44. helyén tanyázik és 21 évesen a jövő nagy tehetségének számít. Parádésan indította az idei évet, hiszen élete első tornáját nyerte Aucklandben, azóta viszont nem jönnek neki az eredmények. Az Australian Openen Millman verte ki rögtön az első körben, aztán Montpellier-ben Feliciano Lopeztől kapott ki szintén az első kanyarban.

A múlt héten New Yorkban – azon a tornán, amit később Edmund nyert meg – egyetlen egy kört tudott menni. Nagyon simán búcsúztatta Marcos Giront, aztán jött a szerb Kecmanovic, akivel szemben az első szettet meg tudta nyerni, de a végén 2-1-es vereség lett a vége.

Kyle 188 cm magas játékos, kiváló az adogató játéka, szervái életveszélyesek. Seppi ellen vasárnap ütött 11 ászt és mellette 1. szerváiból a pontjai 94%-át megnyerte. A New Yorkban szerzett tornagyőzelme magabiztossá teheti az elkövetkező meccsek alkalmával. Ugo Humbert-nek szintén az adogató játéka az erős, de úgy tűnik, mintha az auckland-i győzelmét követő kiemelt figyelmet nem tudná a helyén kezelni. Mi pont ezt fogjuk kihasználni és a jobb formában lévő Edmund sikerére fogadunk.

Meccs: K. Edmund – U. Humbert, szerda, 19:40

Tipp: K. Edmund nyer. Odds: 1,85