Nincs megállás, jön a Premier League 31. fordulója. Ma estéről a Leicester – Brighton összecsapást néztük ki magunknak.

Leicester

A Leicester parádés szezont tudhat eddig maga mögött. Brandon Rogers alakulata jelenleg harmadik a tabellán, hárompontos az előnye a negyedik Chelsea-vel szemben. A jövő évi BL-indulás talán nem forog veszélyben, de azért nem ártana a csapatnak egy kicsit megráznia magát. A legutóbbi hat PL meccséből csak egyet tudtak megnyerni Vardy-ék: három döntetlen, két vereség és csupán egy győzelem áll a Leicester neve mellett.

Ami a hazai teljesítményüket illeti: ezidáig kilenc győzelmet, három döntetlent és három vereséget értek el. A nagy csapatok közül elverték már idén az Arsenalt, a Tottenhamet, remiztek a Chelsea-vel. Az otthon rúgott 30 gól a harmadik legjobb teljesítmény a ligában. Szombaton a Watford otthonában végig mezőnyfölényben voltak Rodgersék, az utolsó percben Chilwell góljával sikerült megszerezni a vezetést, végül a 93. percben egyenlített a Watford.

Ricardo Pereira biztosan nem fog tudni ma pályára lépni, viszont nagyobb hiányzója nem lesz Rodgesrnek. Ayozé Perez szombaton már le tudott ülni a padra, várhatóan ma a kezdőbe nevezi az angol szakvezető. Így elől a Perez-Vardy-Maddison hármas rohamozhatja a Brighton kapuját.

Brighton

A hétvégén a Brighton otthon legyőzte az Arsenal együttesét. Ezzel a “Sirályok” egy kicsit fellélegezhetnek, ugyanis öt pontra kerültek a kieső zónától. Viszont még a szezon végéig játszani fognak a Manchester Uniteddel, a Manchester City-vel, valamint a Liverpoollal is. Idegenben eddig borzalmasan teljesít az együttes: két győzelem mellett öt döntetlen és nyolc vereség áll a csapat neve mellett. Csupán 15 gólt szereztek és 25-öt kaptak távol a hazai pályájuktól. Utoljára tavaly decemberben nyertek, mondjuk akkor pont az Arsenaltól hozták el a három pontot.

Leicester – Brighton

A Leicester és a Brighton ebben az szezonban lejátszotta már az “odavágóját”. Akkor Perez és Vardy góljaival győzni tudtak a “Rókák”. 2014-ben, amikor a két gárda még a Championshipben vitézkedett, a Brighton nyerte ezt a párosítást. Azóta két PL találkozójukon a Leicester le tudta győzni a Brightont. A mai napra mi is ezt jósoljuk. A “Rókák” jobb játékerőt képviselnek, így a sirályokat le fogják vadászni.

Meccs: Leicester – Brighton, Premier League, kedd 19:00

Tipp: Leicester győz. Odds: 1,72