Spanyolországban nincs megállás, az első osztályú labdarúgó-bajnokságban kezdődik a 29. forduló, mi pedig a Levante – Sevilla meccsről hozzuk a napi foci tippet.

Levante

A Levante jelenleg 12. a tabellán, ha csak valami nagyon nagy zuhanás nem jön közbe a csapatnál, akkor nem lesznek kieső gondjaik. De az Európa Liga indulás távolinak tűnik, marad a stabil középcsapat szerep. Odahaza jól teljesítenek, hét győzelem mellett három döntetlen és csupán három vereség áll a gárda neve mellett. Többek között idén már a Real Madrid is elvérzett az Estadi Ciutat de València stadionban. Az utóbbi három hazai meccsükön pedig veretlenek tudtak maradni.

A kényszerszünetet követően a Levante a Valenciánál vendégszerepelt. A meccs a kései gólokról marad emlékezetes, ugyanis a Valencia vezetett a 89. percben, majd a 98. minutumban Melero büntetőjével egyenlített a Levante. A csapatból Ivan Lopez sérülés miatt hiányozni fog, viszont a legnagyobb kieső az idei szezonban már 11 gólt szerző Marti Roger lesz, aki eltiltás miatt nem fog tudni pályára lépni.

Sevilla

A Sevilla egy andalúziai derbivel nyitotta az újraindított La Ligát. Magabiztosan nyert Lopetegui együttese, 2-0-ra győzték le a Betis gárdáját. Ezzel megőrizték a harmadik helyüket a tabellán, amivel jó esélyük marad a következő szezonban a Bajnokok Ligájában indulni. Idegenben a Real Madriddal egyetemben a legtöbb győzelmet érték el ebben az idényben, szám szerint hét darabot. Emellett három döntetlen és négy vereség áll a gárda neve mellett.

Minden tétmeccset figyelembe véve a Sevilla hét találkozó óta veretlen, legutóbb február elején kapituláltak a Celta Vigo otthonában. A csapatban mindenki egészséges és bevetésre vár, így többek között Oscampos is, aki jelenleg 11 gólt szerzett az idényben.

Levante – Sevilla

Ebben a szezonban már kétszer is összecsapott a Levante és a Sevilla. Mind a kétszer hazai pályán a Sevilla győzött, egyszer a bajnokságban 1-0-ra, aztán a Spanyol Kupában nyertek 3-1 arányban. A legutóbbi öt hazai fellépéséből csak egyet tudott a Levante megnyerni a Sevilla ellen, a tavalyi szezonban például egy csúnya 6-2-es vereségbe szaladtak bele. Az egymás elleni meccseiken rendre betalálnak a felek, így mára mi is a kölcsönös gólváltás mellett tesszük le a voksunkat.

Meccs: Levante – Sevilla, Spanyol bajnokság, hétfő 19:30

Tipp: Mindkét csapat szerez gólt. Igen. Odds: 1,70