A francia bajnokság 29. fordulója egyelőre úgy néz ki, hogy meg lesz tartva, viszont minden mérkőzést zárt kapuk mögött rendeznek. Így a péntek esti Lyon – Reims összecsapást is nézők nélkül bonyolítják le.

Lyon – Reims

A két csapat múltját elnézve eléggé meglepő, hogy a francia bajnokság hetedik pozíciójában a Lyon csapatát, az ötödik helyen pedig a Reimset találjuk. Igaz, a két együttes között csak 1 pont különbség van, így egy esetleges hazai sikerrel a Lyon feljöhetne az ötödik helyre. Rudi Garcia együttesének jövő hét kedden Bajnokok Ligája fellépése is lesz. Vagyis lenne, mert a jelenlegi helyzet az, hogy a Juventus védőjénél, Ruganinál kimutatták a koronavírust, így a teljes csapat karantén alá került. A poszt megírásának pillanatában még nincs hivatalos döntés arról, hogy a találkozót megrendezik-e vagy sem, de szabad szemmel jól látható összegben mernénk fogadni, hogy elhalasztják a Juve elleni meccset.

Marad még – egyelőre úgy néz ki – a bajnokság, ahol ideje lenne a Lyonnak javítania. Az előző fordulóban a Lille otthonában kaptak ki 1-0-ra, előtte pedig hazai pályán a francia kupa elődöntőjében a PSG verte el őket 5-1 arányban. Rudi Garcia nem számíthat egyik kulcsjátékosára, Depayra, pedig a holland idén 9 gólt szerzett. Ott lesz viszont a csapatban Moussa Dembele 16 találatával jelenleg harmadik a góllövőlistán. Amiben a francia csapatnak illene javulnia, az a hazai mérleg, ugyanis otthon a megszerezhető 39 pontból eddig csupán 19-et gyűjtöttek be.

A Reims legutóbbi 4 tétmeccsén veretlen tudott maradni, két győzelem és két döntetlen áll a csapat neve mellett. Az előző fordulóban hazai pályán győzték le a Brest együttesét 1-0-ra. Egyelőre úgy néz ki, hogy stabil középcsapatként lehet velük számolni, ugyanis a tavalyi 8. helyük után most az ötödik pozícióban találjuk őket. Ha a Lyonnal kapcsolatban megjegyeztük, hogy hazai pályán nem teljesítenek jól, akkor a Reims kapcsán azt kell kiemelni, hogy Guion fiai idegenben kapartak már össze 19 pontot. Annyit, amennyit a Lyonnak otthon sikerült.

Tekintettel arra, hogy nagy a valószínűsége annak, hogy a Lyon nem fog jövő héten BL-visszavágót játszani a Juventusszal, ezt a péntek esti meccset hazai pályán illene behúzni, hiszen nem kell pihentetni, nem kell másik meccsre koncentrálni. Erre alapozva mi most a hazaiaknak szavazunk bizalmat.

Meccs: Lyon – Reims, péntek 20:45

Tipp: Lyon nyer. Odds: 1,87