A jelenleg Marseille-ben zajló ATP250-es keménypályás torna már a nyolcaddöntőknél jár, mi pedig Marin Cilic és Denis Shapovalov ki-ki meccsére hozzuk a napi tenisz tippünket.

Marin Cilic 2019-es éve borzalmasra sikeredett. A korábbi világranglista 3. és 2014-es US Open győztes horvát tavaly egyetlen tornát sem nyert, de még fináléba sem sikerült kerülnie. A tavalyi szezon nagy részében térdsérüléssel bajlódó Cilic vissza is csúszott a világranglista 39. helyére.

Az idei első Grand Slam tornán meggyőző játékkal rukkolt elő. Az első két fordulóban két franciát vert el, elsőként Moutet, majd Benoit Paire volt az áldozat. A legjobb 32 között Roberto Bautista-Agut sem jelentett neki akadályt, 5 szettben győzte le a spanyolt. A nyolcaddöntőben aztán egy sima 3-0-val búcsúztatta Milos Raonic a tornától.

Közel 1 hónapnyi játék után érkezett meg Marin Cilic a marseille-i tornára, ahol az első fordulóban a selejtezőből érkező Ilya Ivashkát meglepően nehezen tudta csak legyőzni. A horvát bukta az első szettet, aztán megnyerte a következő 2 játszmát. Nehezen melegedett be a horvát, de aztán a rá jellemző magabiztos adogatójáték kihúzta a bajból.

Marin Cilic jól kezdte az évet. Shapovalov ellen folytathatja marseille-i menetelését.
Marin Cilic jól kezdte az évet. Shapovalov ellen folytathatja marseille-i menetelését. Kép forrása: Marin Cilic Facebook

Denis Shapovalov a NextGen kiválóságának számít. A kanadai az év eleji ATP Cup-on két nagy skalpot is begyűjtött, hiszen sima 2-0-val intézte el Zverevet és Tsitsipast is, viszont az Australian Openen kikapott Fucsovics Marcitól. És innentől csak vereség szerepel a fiatal teniszező neve mellett. Pospisil megálljt parancsolt nek a Montpellier-ben, aztán Rotterdamban Dimitrovtól is kikapott, pedig mi arra számítottunk, hogy összekapja magát. Finoman fogalmazunk, ha azt mondjuk, a kanadai önbizalma koránt sincs az egekben.

Denis Shapovalov és Marin Cilic eddig kétszer került egymással szembe, mind a két alkalom 6-4, 6-2-es győzelmet hozott. 2018-ban Cilic, míg 2019-ben Shapovalov győzött. Az oddsok alapján a mostani meccsükön nehéz megtippelni ki a favorit, de Shapovalov régóta nem nyert tétmérkőzést, Cilicnek pedig jobban fekszik a marseille-i fedett pálya gyorsasága. A horvát nagyobb tapasztalatokkal bír, fejben erősebb, így rá fogadunk ma.

Meccs: M. Cilic – D. Shapovalov, szerda, 14:00

Tipp: M. Cilic nyer. Odds: 2,10