A 30. fordulóra kanyarodunk rá a Bundesligában, mi pedig a péntek esti Freiburg – Mönchengladbach meccsről hozzuk a foci tippeket.

Freiburg

Nem sok minden változott a Freiburg háza táján amióta múlt hét pénteken a Leverkusen elleni összecsapásukról értekeztünk. Továbbra is igaz az a megállapítás, hogy Sallai Roland együttese nem tudott még mérkőzést nyerni, amióta a német pontvadászat visszatért a kényszerszünetről. Pedig kellenének a pontok, ha a csapat komolyan gondolja, hogy a következő idényben az Európa Ligában indul. 

Amin mindenképpen javítaniuk kellene az a hazai statisztika: hat győzelem, két döntetlen és hat vereség a mérleg. Ráadásul múlt hét pénteken a Leverkusen is győzelemmel távozott a Schwarzwald-Stadionból. A védekezéssel nem volt gond a “gyógyszergyáriak” ellen, sokatmondó adat, hogy a legutóbbi két hazai vereségük csak 1-0 volt. Ideje lenne a gólgyártást is elkezdeni. Manuel Gulde biztosan nem fog tudni pályára lépni, Janik Haberer, Florian Kath és Yoric Ravet játéka kérdéses.

Mönchengladbach

A Freiburggal ellentétben a Mönchengladbach eggyel merészebb álmokat szövöget a következő szezonra vonatkozóan, ugyanis a Borussia a Bajnokok Ligája indulást tűzte ki célul. Marco Rose együttese jelenleg negyedik a tabellán, így ha most fújnák le a német pontvadászatot, akkor ősszel hallgathatnák a BL-himuszt. Viszont hátra nem dőlhetnek, ugyanis ott lohol a nyakukon a Leverkusen együttese (pontegyenlőség van a két gárda között).

A Gladbach kiválóan hangolt a mai találkozóra, ugyanis az Union Berlin együttesét intézték el hazai pályán 4-1-re. A kényszerszünet óta lejátszott négy találkozójukból kettőt megnyertek, egyszer leikszeltek és egyszer pedig kikaptak. Idegenbeli mérlegük: hét győzelem, három döntetlen és négy vereség. A csapat házi gólkirályai mind egészségesek és bevetésre készek: Alassana Plea és Marcus Thuram eddig 10-10 góllal vették ki a részüket a Mönchengladbach találataiból. Ráadásul ketten összesen már 18 gólpassznál is járnak.

Freiburg – Mönchengladbach

A két együttes fordított felállásban találkozott már az idei szezonban hivatalos tétmérkőzésen. Január elején volt két barátságos mérkőzésük is, amelyet mindkét alkalommal a Borussia nyert meg 2-1 arányban. Az idei Bundesliga szezon 13. fordulójában is a Gladbach győzött odahaza, mégpedig 4-2 arányban. Freiburgban viszont 2007-ben (!) tudtak utoljára győzni, amikor mind a két együttes a második vonalban szerepelt. Az azóta lejátszott kilenc párharcukból nyolcat a hazai csapat hozott le győzelemmel.

Félelmetes ez a mutató, amit a Freiburg a Mönchengladbach ellen hazai környezetben fel tud mutatni, viszont minden sorozat megszakad egyszer. Mi pedig a jobb formában lévő Borussia mellett tesszük le a voksunkat. De azért a Freiburgnak megelőlegezzük a bizalmat, és arra számítunk, hogy be fognak végre találni hazai pályán.

Meccs: Freiburg – Mönchengladbach, péntek 20:30

Tipp 1: Mönchengladbach nyer. Odds: 1,80

Tipp 2: Mindkét csapat szerez gólt. Igen. Odds: 1,60

Tipp 3: 1X2 és mindkét csapat szerez gólt. Vendég és igen. Odds: 3,40