A nyolcaddöntőkkel folytatódik a mai napon a World Matchplay, mi pedig érkezünk a napi darts tippekkel! A Michael Smith – Mensur Suljovic találkozóban nagy fantáziát látunk.

Michael Smith

Úgy pontos a fenti állítás, hogy a nap nyitómeccse még egy Aspinall – van den Berg összecsapás lesz, ami az utolsó csörte a legjobb 32 között. Ezek után érkezik a Michael Smith – Mensur Suljovic találkozó. “Bully Boy” a legjobb 32 között Jonny Claytonnal csapott össze és esélyt sem adott a walesi játékosnak. Kicsivel 101 felett átlagolt, az összecsapáson 8-1 is állt az eredményjelzőn, végül az angol 10-3-mal lépett a legjobb 16 közé. Négy darab 180-as dobása és 60% feletti kiszálló mutatója a továbbiakra nézve igen csak erős játékot jelez Smith-nél.

Michael Smith nem lazsált a kényszerpihenő alatt. Komoly diétára fogta magát, aminek köszönhetően sokat sikerült fogynia és ez jó hatással lehet majd a játékára is. A Home Tour első csoportmeccsét második helyen zárta, így kapott még egy lehetőséget, hogy a legjobb 32 közé kerüljön. Viszont ezt a kvartettet sem sikerült megnyernie, így az otthoni darts torna itt jelentette neki a végállomást. A PDC Summer Series keretében lebonyolított Players Championship tornákon úgy tűnt, hogy még keresi a formáját. Egyszer a negyeddöntőig menetelt, a többi kanyarban csak egy-két meccset élt túl.

Mensur Suljovic

Mensur Suljovic is vasárnap lépett színpadra a legjobb 32 között, mint Smith. A World Matchplay első találkozóját sokkal nehezebben abszolválta az osztrák, mint arra előzetesen számítani lehetett. Mármint tudjuk, hogy Jamie Hughes képes jó játékot produkálni és 9-7-re is vezetett már Mensur ellen. Végül 10-10-nél túlóráztak a felek és 12-10-zel Suljovic ment tovább. Végül 100 felett átlagolt, de a 40% körüli kiszállózásán illene javítani, ha túl akarja élni a nyolcaddöntőt.

Az osztrákok első számú dartsosa nem mutatta meg magát a PDC Home Tour versenysorozatban. Márciust követően a múlt heti Summer Series keretében dobált élesben újból. És milyen jól is tette, hogy pihent, ugyanis egyszer a negyeddöntőig jutott, másik alkalommal pedig az elődöntő is összejött neki. Ezek alapján úgy tűnhet, hogy az osztrák nincs rossz formában, viszont az előző körös World Matchplay meccse nekünk nem ezt sugallja.

Michael Smith – Mensur Suljovic

Michael Smith és Mensur Suljovic eddig összesen 19 alkalommal találkozott egymással. Ebből tíz meccset Suljovic, míg nyolcat Smith nyert meg és van egy döntetlenjük a Premier League-ből. Hiába a párharcon az osztrák dominanciája, a legutóbbi két tétmeccsüket Smith nyerte. Sőt az idei első major tornán, a Mastersen is “Bully Boy” győzött 10-6 arányban. A mai napon sem várunk mást, ugyanis minket nagyon meggyőzött Smith első találkozóján mutatott teljesítménye. Jól jött a tömeg, szépen érkeztek a kiszállók, ez a forma elég lesz ma Suljovic ellen.

Meccs: Michael Smith – Mensur Suljovic, World Matchplay, kedd 20:00

Tipp: 1X2. Smith nyer. Odds: 1,57

További tippek a World Matchplay keddi napjára:
Nathan Aspinall - Dimitri Van den Bergh: Aspinall nyer
Gary Anderson - Jame Wade: Anderson nyer
Michael van Gerwen - Simon Whitlock: van Gerwen nyer
Gabriel Clemens - Krzysztof Ratajski: Clemens nyer