A héten Dubaiban rendeznek ATP 500-as keménypályás tornát, ahol van természetesen magyar érdekeltség is. Azt már sajnos nem tudom írni, hogy Fucsovics Marciban bíznánk annyira, hogy a győzelmére fogadjunk Gael Monfils ellen.

Gael Monfils kikapott 3 szettben az Australian Open nyolcaddöntőjében a későbbi finalista Dominic Thiemtől. Azóta a francia zsinórban 9 tétmeccset nyert meg (ráadásul mindezt úgy, hogy csupán egy szettet veszített)! Ezek a győzelmek azt jelentették, hogy megnyerte a Montpellier-ben rendezett keménypályás, valamint a Rotterdamban szervezett szintén keménypályás tornát. Sőt, a franciának most sikerült először a karrierje során címet védenie, hiszen tavaly is ő nyert Hollandiában, és most idén újra elhódította a címet. És ha ez még nem lenne elég, Monfils karrierje során most nyert először egy éven belül két ATP tornát!

A héten Dubaiban rendeznek ATP 500-as keménypályás tornát, ahol a pazar formában lévő Gael Monfils győzelmére fogadunk Fucsovics Marci ellen.
Nagy a boldogság… 😀 Kép forrása: channelnewsasia.com

Fucsovics jól indította a szezont, az Australian Openen Roger Federer állította meg a nyolcaddöntőben. Azóta viszont mintha elveszítette volna a fonalat. Rotterdamban 2 kört ment (Bautista Agut jelentette a végállomást), Marseille-ben pedig rögtön a nyitókörben búcsúzott.

A tavalyi Dubaiban rendezett tornán mind a ketten nagyon szépen meneteltek. Fucsovics Marci egészen a negyeddöntőig verekedte magát, ahol azonban azzal a Roger Federerrel találta szembe magát, aki később az egész tornát megnyerte. Monfils eggyel jobban teljesített mint a magyar teniszező, ugyanis neki az elődöntőig sikerült mennie, ahol a görög Tsitsipas parancsolt neki megálljt. Nagyon kevesen múlott, hogy ne a francia masírozzon a döntőbe, az első megnyert szett után a görög két tiebreakben tudott győzni.

A világranglista 9. helyére feljövő Monfils közismerten jó adogatójátékos, aki sokszor képes váratlant előhúzni egy-egy meccsen, ezzal is szórakoztatva saját magát és a közönséget. A sorozatban megnyert két tornagyőzelme azt mondatja velük, hogy a francia hatalmas önbizalommal érkezik Dubaiba. Nem titkolt szándéka, hogy zsinórban harmadik tornáját is behúzza idén. Sajnáljuk, ha Fucsovics korán kesik, viszont a Davis-kupa szempontjából örülhetünk is, hiszen így Marcinak több ideje lesz a belgák ellen készülnie!

Meccs: G. Monfils – Fucsovics M., hétfő 17:30

Tipp: G. Monfils 2:0. Odds: 1,85