A Buenos Aires-ben zajló ATP250-es salakos tornán zajló mérkőzések közül a T. Monteiro – P. Sousa meccsre hozzuk a napi tenisz tippünket.

T. Monteiro

A brazil teniszező kiváló formának örvend. Idén már Uruguayban nyert egy salakon megrendezett Challenger tornát, ráadásul a kedvenc borításán folytathatja a mostani menetelését is. A dél-amerikai tornán eddig ment már két kört és nem kis neveket sikerült legyőznie. Az első fordulóban a szintén salakspecialista Munart győzte le egészen simán, mégpedig két 6-3-as szettben. A második körben aztán következett a horvát Coric és szintén egy két szettes győzelem. Thiago Monteiro adogatásai mind a két meccsen nagyon ültek, mellette pedig fejben is összeszedettnek tűnik.

Thiago Monteiro salakon eddig remekel.
Thiago Monteiro salakon eddig remekel. Kép forrása: skybook365.net

P. Sousa

A portugál Pedro Sousa a 145. pozíciót foglalja el a világranglistán. A most zajló salakos torna első körében annak ellenére tudott visszalépés miatt részt venni, hogy Bagnis ellen elbukta a selejtezőt. És ha már főtáblára jutott, akkor a világranglistán nála majdnem 300 hellyel hátrébb jegyzett Diaz Acostát 2-1 arányban legyűrte, majd a második körben egy nagyon szép skalpot is levadászott. A szlovák Kovalik salakon erős játékos, mégis két tiebreakkel zárult szettben a portugál Sousa tudott nyerni.

T. Monteiro jól ismeri P. Sousát, hiszen tavaly a dél-amerikai salakszezon alatt találkoztak egymással, és akkor a brazil 6-3, 6-2-re simázta le portugál riválisát. Monteiro jobb játékerőt képvisel, nem lehet kérdés, hogy mostani ellenfelét legyőzi-e, mi pedig kockáztatunk, és azt mondjuk, hogy mindezt sima 2 szettben fogja megtenni.

Meccs: T. Monteiro – P. Sousa, szombat 01:00

Tipp: T. Monteiro 2:0-ra nyer. Odds: 1,75