A Buenos Airesben zajló ATP250-es, salakos borításon megrendezésre kerülő versenyről hozzuk a napi tenisz tippet, ahol Moutet játszik Kovalik ellen.

A francia Corentin Moutet a jövő generációjának tagja. 3 éves kora óta teniszezik és már most 20 éves korára 76. helyen áll a világranglistán. Saját elmondása szerint mindegyik borítást szereti, de feltehetően példaképe Rafael Nadal miatt is az egyik kedvenc tornája a Roland Garros, ami mint tudjuk salakos borítású verseny.

Idén mind keménypályán, mind salakon megmutatta már magát. Az év elején a dohai keménypályás tornán a selejtezőből eljutva egészen a döntőig menetelt, ahol Rublev jelentette neki a végállomást. Következett aztán az Australian Open, ahol az első körben Cilic sima 3-0-val küldte haza. Ezt követően Argentínába utazott, hogy Cordobában – immáron salakon – mérettesse meg magát. Két nagyon szép eredményt szállított: megverte Monteirót, majd Pellát, de ezt követően a negyeddöntőben az “egyszerűbbnek” tűnő akadályt, a szlovák Andrej Martint már nem tudta elverni. 

Corentin Moutet a jövő nagy reménysége
Corentin Moutet a jövő nagy reménysége. Kép forrása: ATP

Moutet mostani ellenfele is szlovák lesz, Jozef Kovalikkal találkozik, akinek a specialitása a salak. Pályafutása során több ilyen borításon megrendezett Challenger tornán is ért el szép sikereket. Összesen 4 CH győzelmet és 6 elvesztett döntőt tudhat maga mögött, természetesen mindegyiket salakos borításon követte el. Idén az első Grand Slam versenyen a selejtező utolsó szakaszában elvérzett, így elvileg nem kerülhetett volna főtáblára, de visszalépések miatt mégis ott találta megát. Sok babér nem termett neki, ugyanis Carreno-Busta 3-1-el küldte haza. Ezt követően jön számára Buenos Aires, ahol a selejtező mindkét meccsét abszolválva került a főtáblára.

Moutet és Kovalik egymás ellen még nem játszott, így ebből nehéz lenne kiindulnunk. Annak ellenére, hogy Kovalik specialitása a salak, Moutet több szinttel magasabb játékerőt képvisel, így a fiatal francia be fogja tudni húzni ellene a meccset.

Meccs: C. Moutet – J. Kovalik, kedd, 18:30

Tipp: C. Moutet nyer. Odds: 1,70