Annyira bepörgött a koronavírus utáni futball élet, hogy Olaszországban kupa döntőt rendeznek a mai napon. Jön a Napoli – Juventus rangadó!

Napoli

A Napoli egygólos győzelmet ért el az Interrel szemben az Olasz Kupa elődöntőjének első felvonásán. Gattuso csapatának sikerült megőrizni ezt az előnyét, és hiába vezetett a visszavágón az Inter, a végén Mertens révén egyenlítettek, így ők jutottak a fináléba. Tegyük azt is gyorsan hozzá, hogy a meccset az Inter dominálta és nagyon sokszor csak a kapusuk, Ospina zsenialitásának köszönhette a Napoli, hogy nem kapott újabb gólt.

A csapat háza tájáról friss hír, hogy állítólag Gattuso lezavarta edzésen a pályáról támadóját, Hirving Lozanót. Várhatóan így a csatár nem fog szerepet kapni a Juventus ellen, igaz, amióta az olasz a szakember, sok játék lehetőséghez nem jutott Lozano. Kevin Malcuit, Kostas Manolas és az Inter elleni továbbjutás hőse, Ospina sem áll Gattuso rendelkezésére!

Juventus

A Napolihoz hasonlóan a Juventus is az elődöntő első felvonásán elért eredményét őrizte meg a visszavágón. A Milan elleni meccsen még az is belefért, hogy Ronaldo büntetőt hibázzon. A meccs végül 0-0-ás döntetlennel zárult.

Giorgio Chiellini és Gonzalo Higuain sérülés miatt kénytelenek a döntőt kihagyni. Ha Sarri következetes, akkor a pénteki kupa meccshez hasonlóan Buffont fogja a kapuban kezdetni, elől pedig a Costa-Ronaldo-Dybala hármassal rohamoz. Sarri egyébként a Juventusszal az első trófeájára hajt, a sors különös fintora, hogy ezt pont korábbi csapata, a Napoli ellen tudná elérni.

Napoli – Juventus

A Napoli és a Juventus lejátszotta már a bajnokságban az oda-visszavágós párharcát. Mind a két összecsapás izgalmasra sikeredett, Torinóban 4-3-ra a Juventus, míg Nápolyban 2-1 arányban a Napoli tudott győzni. Rómában ma zártkapuk mögött arról döntenek a csapatok, hogy a Napoli ötödjére, vagy a Juventus 14. alkalommal emelheti-e magasba az Olasz Kupát. Gattuso csapata a sorozatban csak egy gólt kapott eddig, viszont egy kupa meccs, ráadásul egy döntő, mindig más kávéház. A Juventusnál jobb játékosok vannak, így mi a “Zebrák” győzelmében bízunk. Viszont a Napolinak megelőlegezzük azt, hogy egy gólt azért be fognak rámolni Buffon kapujába.

Meccs: Napoli – Juventus, Olasz Kupa döntő, szerda 21:00

Tipp 1: Juventus győz. Odds: 2,05

Tipp 2: Juventus nyeri a kupát. Odds: 1,55

Tipp 3: Mindkét csapat szerez gólt. Igen. Odds: 1,85