Folytatódik a PDC Home Tour, zajlik az online darts torna második szakasza, az az a play-off kör. A továbbjutott 32 játékos nyolc, négyfős csoportban küzd meg a továbbjutásért.

A csoportgyőztesek korábbi formáját vesszük mindig górcső alá, így sportfogadói szemmel remek képet kapunk, hogy ki lehet az adott játéknap legfőbb esélyese.

A play-off hetedik csoportjában a következő négy játékossal találkozunk:

  • Nathan Aspinall
  • Jesús Noguera
  • Jamie Hughes
  • Jose De Sousa

Nathan Aspinall – Jesús Noguera

Netán Aspinall nyer mindent? – tettük fel a kérdést a beharangozónkban. Megkaptuk a választ, az angol nyert mindent, nagyon magabiztosan húzta be mind a három meccsét. Ryan Joyce ellen 98 feletti átlaggal zárt, a nap végén pedig összesen hét darab 180 állt a neve mellett. “The Asp” tartja kiváló formáját: egyedüliként sikerült eddig két Players Championship fordulót behúznia idén, de többször is a legjobb 16 vagy 32 is összejött neki. A Darts at Home versenysorozat keretében három meccset is játszott. Kettőt nyert, egyet elbukott, most a Home Tour-on hozzáírt még három győzelmet a neve mellé.

Jesús Noguera sovány előnnyel, mindösszesen egy darab leggel bizonyult jobbnak, mint Danny Noppert, ezért most a spanyol tudhatja magát a Home Tour legjobb 32 játékosa között. Noguera napi átlaga a második legrosszabb (82,16) a továbbjutók közül, ráadásul a legmagassabb kiszállója “csak” 67 volt. Ennél a folytatásban sokkal több fog kelleni, ha a spanyol az elődöntőbe szeretné elverekedni magát.

Tipp: Nathan Aspinall stabil játékra képes, így Noguera ellen biztosan szállítja majd a győzelmet. De nálunk a play-off hetedik csoportjának is ő a továbbjutója.

“The Asp” győzelme 1,20-as oddsot hozhat a konyhánkra.

Jamie Hughes – Jose De Sousa

Az angol Jamie Hughes nyerte a Home Tour 24. csoportját. A 34 éves versenyző 91,65-ös napi átlaggal zárt, három darab 180-at dobott. A csoport két esélyesét, Labanauskast és Ratajskit tekintélyt parancsolóan győzte le, mind a litvánnak, mind a lengyelnek csak 2-2 leget engedélyezett.

Nem láttuk jönni, hogy Sousa ennyire magabiztosan fogja behúzni a Home Tour 25. csoportját. A portugál ihletett formában dobált és úgy nyerte meg a három meccsét, hogy egyetlen leget veszített! Robert Thorntont és Keegan Brownt is simázta (5-0), Reece Robinson tudott tőle egyetlen leget elcsípni. A tavaly két Players Championshipet is nyerő Sousa közben 110,51-es és 106,79-es átlaggal nyerte az összecsapásokat. A játéknapot végül 104,97-es átlaggal abszolválta, ami a csoportgyőztesek között a második legmagasabb napi átlag. Mindezek mellett pedig hét darab 180-at is odatett az ellenfeleknek.

Tipp: Jose De Sousa parádés formában játszott az első fordulóban, ez most szerintünk arra lesz csak elég, hogy a csoport második helyét megszerezze.

Jose De Sousa Jamie Hughes feletti győzelme 1,70-es oddsot ér.

Ezt várjuk a PDC Home Tour play-off hetedik csoportjában:

Nathan Aspinall - Jesús Noguera: Aspinall győz
Jamie Hughes - Jose De Sousa: De Sousa győz
Jesús Noguera - Jose De Sousa: De Sousa győz
Nathan Aspinall - Jamie Hughes: Aspinall győz
Jamie Hughes - Jesús Noguera: Hughes győz
Jose De Sousa - Nathan Aspinall: Aspinall győz