A címből úgy tűnhet, mintha David Attenborough átvette volna az irányítást. Erről persze szó sincs, a Premier League 28. fordulójának nyitómeccsén a Leicester a Norwich-hoz látogat, és a “Rókák” abban bíznak, hogy újra győzni tudnak.

A Leicester péntek este a tök utolsó Norwich-nál vendégszerepel. A “Kanárikkal” kapcsolatban legutóbb azt írtam, amikor a Liverpoolt fogták, hogy ideje lesz elkezdeni gyűjtögetni a pontokat, ha bent szeretnének maradni a Premier League-ben. Nos a helyzet az, hogy Daniel Farke együttese most már 7 pontra van a kieső zónától, és a hétvégi 3-0-ás Wolves elleni zakó sem könnyítette meg a helyzetüket. A bajnokságban legutóbb január elején a Spurs ellen találtak be, jelenleg 3 meccs óta gólképtelenek. Legutóbbi 14 PL meccsükön 13 alkalommal nem tudtak győzelmet összehozni, ami elképesztően rossz mutató.

A Leicester sincs bomba formában, ugyanis a legutóbbi 4 tétmeccsén nyeretlen maradt az együttes. A hétvégén a Manchester City ellen kaptak ki 1-0-ra hazai pályán. Természetesen aggodalomra nincs semmi okuk, hiszen stabilan tartják a BL indulást jelentő harmadik helyüket. A negyedik Chelsea 6, míg a második Manchester City 7 pontra van tőlük.

Az idei szezon fordított párosítása 1-1-es döntetlent hozott, ahol ráadásul vezetett is a Norwich a Leicester otthonában, aztán pontosztoszkodás lett a vége. Brendan Rodgers kerete klasszisokkal erősebb, egészséges a 17 gólos Vardy, a 7 gólos Pérez és az eddig 6 gólt jegyző Maddison is. A Norwich egyedül a 11 gólos Pukkiban bízhat, de a finn csatár legutóbb hazai pályán büntetőből talált be a Bournemouth ellen, ennek több mint 1 hónapja már.

A Leicester vissza fog találni a győztes útra, hogy üldözőbe vegye a Manchester Cityt, így a “Rókák” győzelme mellett tesszük le a voksunkat.

Meccs: Norwich – Leicester, péntek 21:00

Tipp: Leicester nyer. Odds: 1,76