Legjobb szombat kora esti program leülni a tévé elé és megnézni, hogy a Premier League listavezetője mit alkot a bajnokság utolsó helyezettjének otthonában. Jön a Norwich – Liverpool összecsapás!

Norwich

A “Kanárik” nem várják jó előjelekkel ezt a találkozót, ugyanis mindegyik alkalommal, amikor a Liverpool vendégszerepelt náluk, vereség lett a vége. A Norwich-ot maximum az vigasztalhatja, hogy az előbb említett öt meccsből csak egyszer nem sikerült betalálniuk. Legutóbb azonban, amikor találkoztak, a négy rúgott gól sem volt elég, mert a “Vörösök” ötöt gurítottak válaszképpen.

Ha a Norwich szeretne bent maradni a Premier League-ben, akkor otthon sokkal jobban illene szerepelniük, ugyanis az eddig lejátszott 12 hazai meccsükön csupán háromszor győztek. Nem is kell csodálkozni, hogy 18 ponttal jelenleg kieső helyen vannak.

Theemu Pukki a hazaiak házi gólkirálya betalálhat a Norwich - Liverpool meccsen?
Theemu Pukki a hazaiak házi gólkirálya betalálhat a Norwich – Liverpool meccsen? Kép forrása: canaries.co.uk

Liverpool

A Liverpool – írd és mondd – legutóbbi 10 Premier League találkozóját kilencszer is kapott gól nélkül hozta le!

Jürgen Klopp legénysége gyakorlatilag bajnoknak mondhatja magát, most már csak az a kérdés, hogy milyen rekordot tudnak megdönteni a szezon végén. Például:

  • sorozatban 16 győzelemnél járnak, ha még kettőt behúznak, akkor beállítják a Manchester City 18 meccses szériáját, de könnyen túl is szárnyalhatják azt.
  • Az Arsenal a 2003–2004-es PL-idényt veretlenül nyerte meg, ehhez a rekordhoz is elég közel áll a Liverpool.
  • Szintén egy Manchester City által tartott rekord beállítása és megdöntése felé robognak Szalahék: 16 idegenbeli sikert arattak 2017/18-ban Guardioláék, Kloppék most 11-nél tartanak. 

Hiába a magasabb szintet képviselő ellenfél, a Norwich-nak mennie kell előre, mert minden pont úgy kell nekik, mint egy falat kenyér. Annak ellenére, hogy a Liverpool ebben a szezonban nagyon kevés gólt kap, egy találatra jók lehetnek Daniel Farke fiai (ha másban nem, a finn Pukkiban bízhatunk, hogy az eddigi 11 gólja mellé ma minimum egyet még hozzáír). A meccs nyertese a Liverpool lesz, így már össze is állt a tippünk. ‘pool győzelem és mindkét a csapat szerez gólt.

Meccs: Norwich – Liverpool, szombat, 18:30

Tipp: Vendég és mindkét csapat szerez gólt IGEN. Odds: 2,55