Vasárnap két meccset rendeznek a Bundesliga 29. fordulójában, mi az esti Paderborn – Dortmund összecsapásról hozzuk a napi foci tippet.

Paderborn

A Paderborn bentmaradására a semminél egy kicsivel kevesebb az esély, felesleges a tabella utolsó helyét nézegetni. Jelenleg kilenc pontra van tőlük a Mainz, az az együttes, amely még éppen hogy bent tudna maradni a Bundesligában, ha most lefújnák a pontvadászatot. A “nagy menekülést” ha úgy vesszük megkezdte az együttes, mert amióta a kényszerszünetnek vége, a lejátszott három összecsapásukon nem kapott ki a Paderborn. Igaz, a győzelem sem jött össze nekik és pusztán egyetlen gólt tudtak csak szerezni. Ez a teljesítmény lehet még a Bundesliga 2.-ben is kevés lesz.

Luca Kilian sérülés miatt kénytelen lesz kihagyni a Dortmund elleni összecsapást, illetve Klaus Gjasula sem bevethető. Az albán játékos nagy kártya gyűjtögető hírében áll, ugyanis idén már 15 (!) sárga lapot szedett össze, most is az öt darab után járó eltiltását tölti.

Dortmund

Mi megmondtuk, hogy a Bayern München le fogja győzni a Dortmundot. SZÍVESEN! Ezzel a bajorok gyakorlatilag zsinórban nyolcadik alkalommal lehetnek bajnokok, a Dortmundnak pedig az ezüstérem maradhat. Lucien Favre együttesének még ezért küzdeni kell, ugyanis a Lipcse, a Leverkusen és a Mönchengladbach is vágyakozik a második helyre.

A Bayern elleni vereség alkalmával megsérült a csoda igazolás Haaland, aki térdproblémája miatt lesz kénytelen a vasárnapi találkozót kihagyni. Ha a hírek igazak, akkor csak ezt az egy összecsapást kell a norvég tini nélkül lehoznia a Dortmundnak. Rajta kívül még Reus, Schulz, Zagadou és Dahoud sem lesz bevethető. Mats Hummels játéka kérdéses, a német még múlt héten sérült meg.

Paderborn – Dortmund

A két együttes nagyon emlékezetes meccset vívott egymással ősszel, ugyanis a Paderborn bomba meglepetésre 3-0-ra is vezetett már a Dortmund otthonában! Innen sikerült a “sárga-feketéknek” visszakapaszkodni és legalább a vereséget elkerülve az egy pontot megszerezni. A Dortmund minden sorozatot figyelembe véve hét meccs óta veretlen a Paderborn ellen, és úgy gondoljuk, ez a széria nem most fog megszakadni. Viszont a keddi Bayern ellen elszenvedett vereség még ott lehet a Dortmund játékosok fejében, ráadásul elég sok sérülttel is meg kell birkózniuk. Ezeket a faktorokat figyelembe véve mi csak egy szűkös Borussia sikerre számítunk.

Meccs: Paderborn – Dortmund, vasárnap 18:00

Tipp: hendikep 1:0. Döntetlen. Odds: 3,95